Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 10.01.2015.
20:45
Beta A

Vučić: Hoćete da me ućutkate...recite ako smetam... nisam lutka na povocu...

Premijer Srbije Aleksandar Vučić optužio je portparolku Evropske komisije Maju Kocijančić da u ime Evropske unije pokušava da ga ućutka.

Reuters/Đ.K.
Aleksandar Vučić... to be continued
 

"Srbija podržava nezavisno i odvažno novinarstvo, kao i slobodu govora širom Evrope i van nje, i ta sloboda izražavanja je osnovni princip demokratije. Upravo zato, zaprepašćen sam činjenicom da Maja Kocijančić u ime EU pokušava da me ućutka, da mi zabrani čak i da odgovorim na pitanje novinara", navedeno je u Vučićevoj izjavi dostavljenoj medijima.

Maja Kocijančić je ranije danas u Briselu saopštila da Evropska unija "snažno odbacuje kao neosnovane" tvrdnje srpskog premijera da EU plaća pojedine organizacije da vode kampanju protiv srpske vlade. Ona je reagovala na izjavu Vučića da su novinari Balkanske istraživačke mreže (BIRN) "lažovi" koji su, po njegovim rečima, "dobili pare" od šefa delegacije Evropske unije Majkla Devenporta i EU u Beogradu, i da su iznosili nestine o postupku izbora firme koja će obaviti ispumpavanje vode iz kopa "Tamnava - Zapadno polje".

Vučić je, reagujući na današnju izjavu Maje Kocijančić, naveo da je on "samo običan predsednik Vlade jedne geografski male zemlje, a da su gospođa Kocijančić i gospodin Devenport veliki i važni funkcioneri EU", te da on nije ni pomislio da će njegov odgovor novinaru na konferenciji za štampu "izazvati takav bes moćnih i značajnih ljudi".

On je Maju Kocijančić i Devenporta upitao "da li pokušavaju da mu zabrane da javnosti Srbije saopšti" da oni koje EU plaća ‎ne govore istinu. "Da li je sloboda svakojakih reči dozvoljena vama, a sloboda izrazavanja i istine nije dozvoljena nama običnim smrtnicima", dodao je Vučić.

Vučić je još naveo da "znajući kako i koliko su pod zaštitom oni koji su izgovarali neistine o Vladi Srbije", građane Srbije nije obavestio da su "ti, koji su pobedili po strogim procedurama, pokušali su da natreraju Vladu Srbije da prihvati tendersku ponudu jedne zapadne kompanije koja je čak 23 miliona evra skuplja od ponude srpske kompanije".

"Za vas tričavih 23 miliona evra. Za mene i zemlju koju vodim velikih 23 miliona", napisao je Vučić.

On je napomenuo da istinski veruje u evropske vrednosti, u vrednosti EU, ali je dodao da "ne veruje da su licemerje i laž, kao i progon onih koji slobodno misle i kojima ne možete da naređujete svaku reč i svaki potez bilo kakva vrednost za koju se treba boriti".

"Moj izbor je, uprkos svim rizicima kojima se izlažem, a vaša reakcija to jasno potvrđuje, da budem slobodan i dovoljno odvažan da vodim nezavisnu i suverenu zemlju na putu ka EU", naveo je Vučić.

Predsednik Vlade Srbije je zvaničnicima EU zatražio da ga jasno i nedvosmisleno obaveste ako im on lično predstavlja smetnju, "jer neće da bude lutka na povocu, već samo sluga građana Srbije".

"Ne brinite, skloniću vam se sa puta, a znam da ima mnogo onih koji čekaju da ulogu potrčka i poslušnika istog sekunda preuzmu", navedeno je u izjavi Vučića.

POVEZANE VESTI

Subota 10.01.2015. 22:22
Kako Sam samo patetičan i ogavan! Sam se sebi gadim na momente! Naravno, moram da glumim žrtvu u celoj priči, pa šta vi mislite, da ću tek tako da odem? Puškama ćete vi Mene da skidate s vlasti, Meni je zadnjica srasla sa foteljom, ima da vladam narednih 100 godina, kad svi pocrkate, JA ću još da živim i da vladam, vi ne znate šta ste uradili, narode Moj, kad ste glasali za Mene, ovce jedne!!!
Nedelja 11.01.2015. 11:24
Tišina tamo....!!!
Nedelja 11.01.2015. 14:55
Evo i mene :) Vucicu ti ces svakako biti sklonjen jer od uvalacenja u Merkelovu zadnjicu nas narod nema bas nikakve koristi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online