Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 25.12.2014.
12:24
Srna A

Dačić: Ne mešati se u sukob "džinova"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija tokom predsedavanja OEBS-om iduće godine treba da pomogne toj organizaciji da bude most između sukobljenih strana u ukrajinskoj krizi, ali da se ne meša u sukob "džinova".

Fonet
Predsedavanje OEBS-om velika šansa za Srbiju: Ivica Dačić
 

On je naveo da je predsedavanje Srbije OEBS-om prilika koja se ne propušta i da Beograd ne sme da se meša u sukob "džinova" međunarodne zajednice povodom ukrajinske krize, niti sme da dozvoli sebi da sudi bilo kome od velikih igrača.

"Zemlja koja je, na najgori mogući način, osetila šta znači izolacija, izopštavanje sa međunarodne scene, od 1. januara će dobiti šansu da svoje teško iskustvo pretvori u jasan dobitak", naveo je Dačić u autorskom tekstu za "Nedeljnik".

Prema njegovim rečima, Srbija treba da proba da bude predsedavajući koji će pomoći OEBS-u da bude most i veza između sukobljenih strana, da razgovara sa svima i da ih ubedi da je dijalog jedino rešenje.

"Ova igra se igra po njihovim pravilima, u njihovim rukama su i mač i pogača, i zločin, i kazna, i bilo kakav naš sud, ne samo da ne bi priznali, nego bi nam, opet po kratkom postupku, odmah i presudili. Bez prava žalbe", naveo je Dačić.

On je dodao da je dobro što Srbija postaje predsedavajući u trenutku kada ni sa jednim od "boraca u ringu" nema nikakve neraščišćene račune, niti bilo koji problem zbog kojeg bi je bilo ko od njih doživio kao neprijatelja, ili čak opasnost.

"Srbija treba da ugled koji je stekla i koji će povećati tokom predsedavanja OEBS-om iskoristi da i u svom dvorištu ponovo oseti samopoštovanje i dostojanstvo koje je tokom godina izgubila. Zemlja koju svet poštuje nema razloga da ne poštuje samu sebe", dodao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.12.2014. 12:32
Kazi nistacino na koga mislis kada govoris o onome ko bi nam po kratkom postupku presudio??? Nemas hrbrosti, ni koliko pile, da upres prstom u zlocinacku Ameriku, iako ti je zemlja, za tvoje vlsti, prezivela najveci teror u istoriji covecanstva, od te iste Amerike!!!
Četvrtak 25.12.2014. 12:37
Gosp.Dacic daj najpre zgradi moste na balkanu,pa onda ostale,ali zato trebate menjate vasu politiku 180 °
Četvrtak 25.12.2014. 14:27
Imas smisla za humor, mada je ovaj kreten maligno tkivo Srbije!!! On i svi iznad i ispod njega na vlasti u Srbiji!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online