Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 23.11.2014.
15:49
Beta A

Tomislav Nikolić u Abu Dabiju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Abu Dabiju sa vlasnikom kompanije Lulu - vodećeg lanca hipermaketa u UAE, Jusuf Alijem koji je zaintresovan za kupovinu srpskih prehrambenih proizvoda.

Predsednik Srbije u poseti Emiratima: Šeik Muhamed Bin Zajed i Tomislav Nikolić
 

"Naši prehrambeni proizvodi su veoma kvalitetni i zdravi", istakao je Nikolić i dodao da proizvođači iz Srbije u saradnji sa naučnim institutima mogu obezbediti hranu vrhunskog kvaliteta.

U saopštenju pres službe Predsedništva navodi se da je Nikolić rekao da "može da se razmotri i opcija da "Lulu" investira u proizvodnju one hrane koja se traži u prodajnim lancima te kompanije prema standardima koje kupci traže".

Poseta džamiji šeika Zajeda

Nikolić je u Abu Dabiju obišao i džamiju šeika Zajeda koja je najveća džamija u UAE i osma po veličini u svetu. Ime je dobila po šeiku Zajedu bin Sultanu Al Nahjanu, osnivaču i prvom predsedniku UAE, koji je i sahranjen u njoj.

"Na mestu spomenika od velike emotivne i moralne vrednosti za narod UAE i njegovih vladara postoji osećanje dubokog poštovanja prema viziji Nj.V. šeika Zajeda bin Sultana Al Nahjana, oca nacije koji mudro vodio svoj narod. U vremenu kada su odnosi Srbije i UAE u usponu možemo samo da izrazimo nadu i veru da će prijateljstvo dva naroda trajati i razvijati se u skladu sa usponom i prosperitetom dveju zemalja", upisao je Nikolić u knjigu utisaka.

Vlasnik kompanije Lulu Jusuf Ali rekao je da u svojim prodajnim objektima želi da ima srpske prehrambene proizvode, pre svega voće i povrće. LuLu hipermarket je maloprodajni deo multinacionalne "LuLu Group International", poznata kao kompanija koja postavlja standarde maloprodaje u regionu.

U saopštenju se navodi da ta kompanija ima 110 maloprodajnih i velikoprodajnih objekata i da je izuzetno popularna među kupcima širom UAE.

Predsednik Srbije razgovarao je tokom posete UAE i sa direktorima predstavništva Energoprojekta Nedeljkom Magazinom i Vladimirom Miloševićem. Nikolić je kazao da Energoprojekt u toj zemlji dobro posluje i pored jake konkurencije.

"Vi ste u prednosti, jer ste ovde dugo, i zato što ste veoma otvoreni i spremni na saradnju. Ovde ste došli da ostanete", rekao je Nikolić i naglasio da je važno imati fleksibilnosti u komunikaciji.

Predsednik Srbije je istakao da bi trebalo omogućiti srpskim kompanijama koje se bave građevinom da se uključe u projekat gradnje, jer u toj oblasti rade stručni i sposobni ljudi.

Kako se navodi, direktori Energoprojekta upoznali su Nikolića sa projektima koje ta firma radi u Abu Dabiju i Dubaiju, kao i sa brojnim izazovima sa kojima se suočavaju.

"S obzirom na to da Energoprojekt radi na velikim infrastrukturnim projektima vlade UAE, potrebno je konstantno pratiti savremena kretanja u tehnologiji uz veliki pritisak da se ispoštuju rokovi", rekao je Magazin.

"O uspešnosti rada Energoprojekta govore njegovi rezultati", dodao je on i ukazao da je obim poslova oko 100 miliona evra na trogodišnjem nivou.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.11.2014. 22:18
"...Tomislav Nikolić u Abu Dabiju...." АБУ ДАБИЈЦИ ДРЖИТЕ ГА ТАМО И НЕВРАЋАЈТЕ ГА....!
Nedelja 23.11.2014. 15:42
Šeik bin zajeb i toma lopata.
Nedelja 23.11.2014. 16:45
Biće još koji milion u Dragcinom "humanitarnom fondu" bem te Srbijo, ko Tobom vlada!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online