Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
42
Nedelja 09.11.2014.
08:49 >> 09:34h
Beta A

Šešelj stiže u utorak?

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je u nedelju da nema potrebe sa licitiranjem dolaska lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, jer prema informacijama iz Tribunala on neće doći u Srbiju pre utorka.

Oslobađanje odloženo do utorka: Vojislav Šešelj
 

On je za radio-televiziju Srbije (RTS) kazao da je stigao dopis u kojem su obavešteni da su se Šešelj i tim lekara suda u Hagu, dogovorili da se oslobađanje odloži do utorka.

Ljajić je rekao da je povratak Šešelja u Srbiju odložen za utorak da bi se prikupila sva neophodna medicinska dokumentacija i dodao da "nema potrebe za licitiranjem" oko datuma.

"Do sad bi već bio kući da nije bilo lekarskog saveta i preporuke da se izvršenje odloži. Najverovatnije će to biti u utorak, ali se sa Tribulnalom nikad ne zna", rekao je Ljajić za Radio-televiziju Srbije.


On je ocenio da je puštanje Šešelja na slobodu u Haškom tribunalu presedan po mnogo čemu, pogotovo što se protiv njega vodi postupak već 12 godina, a presude još nema.

Potpredsednik Vlade kaže da ne želi da ulazi u namere Tribunala, ali, dodaje da je stvar jasna - "kad je Hagu to odgovaralo, on je Šešelja pustio".


"Sve primedbe koje smo upućivali, oni su sad potvrdili. Hteli su da se oslobode balasta i tereta koji su imali u ovom procesu i sada su iskoristili da to urade iz humanih razloga", zaključio je Ljajić.

Upitan da li će vlada slati avion po Šešelja, on je odgovorio da do sada ni za jednog haškog osuđenjika nije slat avion i da se to neće desiti ni ovog puta.

Ljajić je ocenio da vladi "nema šta da se zameri", da je reagovala brzo i u rekordnom roku dala garancije za njegovo oslobađanje.

"Vlada se ponaša odgovorno. Dali smo garancije u rekordnom roku. Hteli smo da šaljemo policajce u civilu, kao do sad, ali je Tribunal rekao da nema potrebe", rekao je Ljajić.

On je dodao da je Šešelj odbio ponudu Vlade da mu pošalju nekog iz Ambasade Srbije u Holandiji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.11.2014. 08:48
КАД ГОД ДОШАО ДОБРО ДОШАО КУЋИ. ЖИВЕЛА СРБИЈА
Nedelja 09.11.2014. 09:34
Jednom že ipak morati da dođe, ma koliko odlagali, a onda će biti zabavno.
Nedelja 09.11.2014. 09:51
Zašto USRANA VLADA ne organizuje doček čoveku koji je pobedijo HAG i osvetlao obraz SRBIJI.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online