Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Ponedeljak 27.10.2014.
22:21
Beta A

"Srbija neće moliti da je prime u EU"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak da budućnost Zapadnog Balkana neće oblikovati politika već ekonomija. U govoru na Londonskoj školi ekonomije (LSE) Vučić je rekao da je Srbija posvećena putu ka Evropskoj uniji, ali da nikoga neće moliti da je primi, već da se moraju sprovesti reforme da bi se zaslužilo članstvo, saopštila je LSE.

Aleksandar Vučić u Londonu

"Mislim da politika više nije toliko važna, ekonomija je ono što definše budućnost Zapadnog Balkana", rekao je Vučić kako prenosi LSE preko tviter naloga.

Odgovarajući na pitanje iz publike o odnosima Beograda i Tirane, Vučić je rekao da o odnosima dve zemlje treba govoriti bez strasti i da se treba usredsrediti na povezivanje ekonomija Srbije i Albanije.

Vučić je rekao da Srbija ima dobre odnose s Rusijom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kinom, ali da je najvažnije modernizovati i reformisati zemlju.

Srbija želi da održi dobre odnose s Rusijom, ali to neće promeniti njen strateški cilj - ulazak u EU, rekao je premijer.

"Nismo idealni, ali naporno radimo pokušavajući da učinimo Srbiju boljom za naš narod", rekao je Vučić, kako navodi LSE.

On je rekao da je u Beogradu održana Parada ponosa. "Ja nisam želeo da učestvujem, ali je učestvovao gradonačelnik koji je iz moje stranke", rekao je Vučić, navodi LSE.

Na pitanje o nedavnoj poseti ruskog predsednika Vladimira Piutina Beogradu, Vučić je rekao da je uloga Rusije u oslobađanju Beograda očigledan razlog zašto je Putin pozvan na paradu.

Povodom gasovoda Južni tok, Vučić je rekao da je Srbija potpisala dobar ugovr s Rusijom, ali da je odlučila da ne počinje radove pošto je to sad pitanje u odnosima EU i Rusije, navodi LSE.

Vučić je rekao da su automobilska industrija, IT i rudarstvo ključni sektori za razvoj Srbije.

“Beograd sam donosi teške odluke“

Na pitanje o viznom režimu s Velikom Britanijom, Vučić je rekao da je Beograd više puta tražio ublažavanje tog režima, i da će to opet sutra tražiti kada bude razgovarao s predstavnicma britanske vlade.

Premijer Srbije održao je predavanje "Pogled u budućnost: Srbija i Zapadni Balkan u EU" pred prepunom salom Šeik Zajed, navodi LSE.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.10.2014. 22:34
. . . neverovatno sta taj neuki provincijalac lupeta, nije ucestvovao na odrzanoj Paradi ponosa, ali je . . .iz njegove stranke . . itd. itd
Ponedeljak 27.10.2014. 22:38
"Vucic je rekao da su automobilska industrija, IT i rudarstvo kljucni sektori za razvoj Srbije" !!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????
Ponedeljak 27.10.2014. 22:41
Da, kada smo sve nase generale,i Kosovo prodali.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online