Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 26.10.2014.
15:32
Beta A

Antić: U Srbiji svi duguju za gas

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je u nedelju da u Srbiji ne postoji niko ko ne duguje "Srbijagasu" za isporučeni gas i istakao da država mora još malo da pomogne tom preduzeću koje posluje u teškim uslovima.

Ovde potpis

"U Banatskom dvoru imamo uskladišten gas u vrednosti od 100 miliona evra, ali moramo još malo dati vetra u leđa 'Srbijagasu' dok než sredimo stvari u hemijskoj industriji i ne dođemo do toga da svi imaju obavezu da plate gas i struju", rekao je Antić tokom parlamentarne rasprave o rebalansu budžeta za 2014. godinu.

Cela Srbija duguje za gas, jedino Beogradske elektrane ne duguju "Srbijagasu" ni dinar, osim manjeg duga za kamate, precizirao je Antić.

On je podsetio da samo "Petrohemija" duguje više od 200 miliona evra, a da je zajednička odluka svih parlamentarnih stranaka bila da se "'Petrohemija' mora sačuvati".

Ministar je naveo da "Srbijagasu" duguju i "Azotara", MSK, Železara Smederevo, ali i mnoge lokalne samouprave, i dodao da je lako kritikovati menadžment u takvim uslovima rada, ali da nije lako upravljati tim kompleksnim sistemima.

Vulin: Ne ukidati subvencije Srbijagasu

Ministar za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da ne treba ukidati državne subvencije za "Srbijagas", što po njegovim rečima traži opoziciona Demokratska stranka (DS).

"Subvencije imamo zbog konkretnih stvari. Hajde da ukinemo subvencije i time smo odmah ukinuli i 'Srbijagas'. Ako ne bude subvencija, možemo da ispraznimo skladište gasa Banatski dvor i ukinemo grejanje ove godine", rekao je Vulin novinarima u Skupštini Srbije

Uz ocenu da ne bi voleo da neko pogrešno misli kako štiti svog stranačkog kolegu Dušana Bajatovića, koji rukovodi "Srbijagasom", Antić je kazao da je Ministarstvo uspelo da sa Energetskom zajednicom napravi plan rada koji će sadržati i finansijsku konsolidaciju tog preduzeća.

"Danas radimo u pravcu da se stvari u 'Srbijagasu' dovedu do nivoa da taj sistem efikasnije posluje. 'Srbijagas' posluje u izuzetno u teškim usvovima i plaća cenu mnogih procesa u društvu i to više godina unazad", zaključio je Antić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.10.2014. 15:48
Laže. U Srbiji duguju samo oni veliki koji čekaju da im se dug oprosti a nije ih briga ni ako im isključe gas. Obični, normalni ljudi, čije porodice se greju na gas radije gladuju nego da duguju jer znaju da će im država zapleniti imovinu za dug, a onda će se još i cele zime smrzavati.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online