Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 16.10.2014.
07:39
B. Simonović - Vesti A

Tomo stiže da vidi Putina

Među onima koji će danas u Beogradu dočekati i pozdraviti predsednika Rusije Vladimira Putina biće i šezdesetdvogodišnji Tomislav - Tomo Manojlović iz golijskog sela Donje Čarađe, sa same granice Crne Gore prema Hercegovini.

Stoka će mi gladovati dva dana: Toma Manojlović
 

On se sinoć, sa dvojicom prijatelja iz Gacka, zaputio ka Beogradu da bi, kako veli, izbliza video i pozdravio "velikog slovenskog vladara".

Čestitka

- Kad sam saznao svojevremeno da je Vladimir Putin izabran za predsjednika Rusije, svu kafanu u kojoj sam se zatekao tada sam častio pićem, a Aćim Višnjić, poznati golijski pjesnik i bivši narodni poslanik i ja, tada smo mu uputili i čestitku - kaže Tomo.

- Ja se samo nadam i vjerujem u gospoda Boga i Putina da će pomoći i učiniti da opstane srpstvo i Srbija, da opstane slovenstvo i pravoslavlje, a potpuno sam siguran da nama u Crnoj Gori nema spasa i opstanka bez Srbije i majke Rusije - veli ovaj sasvim neobični čovek, nekadašnji radnik nikšićkog Monteksa koji je mimo svoje volje pre petnaest godina ostao bezposla, ali je potom svojevoljno odlučio da se vrati na selo.


Na opustelom imanju sam je zasnovao domaćinstvo i drži dvadesetak koza i ovaca, četiri krave, telad i drugo:


- Sve to sam zatvorio u štalu, neka čeka i gladuje dva dana dok se vratim, jer u opustjelom selu nema ko da me zamijeni i pripazi mi mal dok se ne vratim. Bolje je i da gladuju nego da ih vuci razgone i kolju, a ja nijesam mogao propustiti ovu priliku da ne vidim vladara kojemu se danas - volio ga ne volio - divi i klanja cio svijet. Ja znam i svjestan sam da će u Beogradu biti veliko obezbjeđenje - što je i normalno posebno poslije onih jada koji su se dogodili na utakmici Srbije i Albanije, ali bio bih presrećan ako mi se pruži prilika da ga vidim izbliza, da ne govorim o tome šta bi mi značilo i ruku da mu stisnem. To bi mi bilo ravno onom trenutku kad sam kleknuo na Hristov grob...


On kaže da su mu posle puta u Svetu zemlju ostale samo još dve velike želje.
- Nadam se u Boga i dobre ljude, da će me i zdravlje poslužiti još toliko da posjetim Svetu goru i vidim majku Rusiju - kaže ovaj uporni čovek.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.10.2014. 08:41
Svaka ti cast starino i dug zivot pozivio.
Četvrtak 16.10.2014. 08:51
nadam se da ti se zelja ispuniti ljudino i svako dobro
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online