Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
29
Subota 27.09.2014.
20:57
Vestionline, NPSS A

“Nastavite borbu, bez obzira šta će Vučić i Stefanović da urade mojoj porodici i meni”!

U našu redakciju u subotu je stiglo alarmantno saopštenje Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS), u kojem se ili otkrivaju nezakonite radnje premijera Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Stefanovića, ili deo srpske policije otkazuje poslušnost aktuelnoj vlasti. S obzirom na ozbiljnost optužbi i potencijalnih posledica, dužni smo da vam saopštenje prenesemo u celosti.

Da li državni vrh vrši pritisak na policiju, ili je slučaj obrnut? (Foto: Arhiva)
 


"Pretnje koje su stizale na adresu Momčila Vidojevića, predsednika Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, tokom prethodnih dana od strane premijera Srbije i ministra policije dostigle su svoj vrhunac u sprečavanju sindikalnog rada u vreme ogrganizovanja štrajka policije.


Danas oko 13 časova dežurni Operativnog centra MUP Trkulja pozvao je na moblini telefon Vidojevića i izneo mu poruku Aleksandra Novkovića, načelnika jednog od odeljenja u MUP, da je izdat nalog da pod hitno, u roku od 10 minuta Vidojević mora da vrati sve što koristi sindikat i da preda MUP-u.


Trkulja je istakao da samo prenosi naređenje Novkovića i da se Vidojević za sve ostalo Novkoviću i obrati.


Kada se Vidojević telefonom obratio Novkoviću isti mu je uputio pretnje i uvrede, spominjući mu pritom majku i obrativši mu se i rečima “Dosta smo mi tebe trpeli videćeš šta ćemo da ti uradimo”.


- Gospodine Vučiću, gospodine Stefanoviću da li je ovo znak da Momčilo Vidojević i njegova porodica zbog sindikalnog rada i angažovanja mogu da očekuju da će Vidojević biti uhapšen kako bi poslužio za primer drugima da ne smeju da traže elementarna prava koja su im zagarantovana ustavom, zakonom međunarodnim konvencijama i poštovanjem ljudskih prava - pitaju iz NPSS.


Sam Vidojević poručuje svima da mu je dobro poznato, jer je već osetio na svojim leđima, a sada je samo još uvereniji u to da su u Srbiji došla vremena da sve može da bude oprošteno samo da se istina ne kaže.


- Poručujem zaposlenima u policiji da su oni sindikat, da su oni ti koji ga čine, a ne pojedinac bio to Vidojević ili bilo ko drugi. Zato nastavite sindikalnu borbu štrajkom sve do ostvarivanja svojih prava bez obzira na to šta će Vučić i Stefanović uraditi meni i mojoj porodici - kazao je Vidojević.


O ovim pretnjama NPSS je već obavestio Ambasade SAD, Rusije i Kine, kao i Savet Evrope i sve zemlje Evropske unije".

POVEZANE VESTI

Subota 27.09.2014. 21:02
Svima dodje poslusnost jednog dana GLAVE.
Subota 27.09.2014. 21:13
Ako je ovo istina ove smrdljivce odma na robiju. A narod će im brzo suditi.
Subota 27.09.2014. 21:38
Diktatura SNS na delu u svim segmentima drzave i drustva.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online