Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
23
Četvrtak 25.09.2014.
12:39
Beta A

Guvernerka zabrinuta: Možda su hteli i da me ubiju

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je za najnoviji "Nedeljnik" da je čudno i zabrinjavajauće to što je nepoznati napadač upao prošle sedmice u njenu sobu u jednom hotelu u Crnoj Gori, kao i da je čudno što takve informacije nema u javnosti.

Porodica i prijatelji zabrinuti: Jorgovanka Tabaković
 

Po pisanju "Nedeljnika", nepoznati napadač upao je 18. septembra rano ujutru u hotelu "Maestral" u Miločeru, u sobu Jorgovanke Tabaković, koja je učestvovala na međuanrodnom skupu "Očekivanja od banaka".

Nakon što je primećen dok je preturao po neseseru u kojem su njeni lekovi, počinilac je iskočio preko terase i pobegao, naveo je taj nedeljnik i dodao da već šest dana o "teškom bezbednosnom incidentu ćute i crnogorska i srpska policija".

"Čudno je i zabrinjavajuće to što mi se dogodilo, bar koliko je čudno to što informacija o tome još nije stigla u javnost. Ja nemam šta da krijem", objasnila je guvernerka NBS.

Ona je dodala je napadač mirno izašao iz sobe kada ga je primetila.

"Nije uzeo ni nakit sa stola, ni telefone, ni iPad, ni pasoš, ni novčanik iz torbe... ništa, samo mali, neupadljivi neseser, koji je bio na dnu torbe, s lekovima za srce", kazala je Jorgovanka Tabaković i dodala da nije nepoznato da je ona ozbiljan srčani bolesnik, ali i da je svako za doručkom mogao da vidi kako uzima lekove iz tog nesesera.

Stres: Jorgovanka Tabaković zatekla lopova u sobi

Guvernerka je istakla da ne želi da prejudicira da li je cilj bio da je neko zastraši ili čak i ubije, niti da ulazi u motive i u to ko su potencijalni nalogodavci. Rekla je da ima poverenja u nadležne organe Srbije i Crne Gore i da će sačekati da vidi šta će oni preduzeti.

"Ja ću nastaviti da radim svoj posao kao i do sada. Svesna sam da mnogima odgovara da budem u stanju straha. Ali sam ja poslednja osoba na svetu kojoj strah, sebičnost i pohlepa oblikuju ponašanje. Moja deca su uznemirena, zabrinuta. Najmanje što je moglo da mi se desi je infarkt na licu mesta", kazala je Jorgovanka Tabaković.

Na pitanje da li ona možda sumnja na atentat, Jorgovanka Tabaković je rekla: "Možda su hteli da egzekucija liči na prirodnu smrt. Infarktom od stresa ili zamenjenim lekovima. Ne znam. Možda."

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.09.2014. 12:39
ууу, покушај атентата на Јоргованку Кенеди Табаковић...
Četvrtak 25.09.2014. 12:41
Ал ако су тели да те силују онда је и Тома у опасност
Četvrtak 25.09.2014. 12:51
Ma koga briga, posle toliko laganja i obmanjivanja naroda je cak i "istina" vredna paznje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online