Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Subota 20.09.2014.
20:33
Blic A

U čijoj kući živi Mira Marković u Moskvi? Pitajte Putina

Ako je verovati Draganu Hadži Antiću, Mira Marković u Moskvi živi od 58.000 dinara profesorske penzije, koju joj on redovno šalje iz Beograda.

Svi tragaju za njihovim milionima koje su, navodno, odneli u Rusiju: Marko Milošević i Mira Marković
 

To je oko 620 dolara, što je za moskovske prilike izuzetno malo. Sirotinja u drugom najskupljem gradu na svetu živi sa 1.000 dolara mesečno. Kafa u restoranu košta oko šest dolara, večera najmanje stotinu, patike isto toliko, a bar 150 dolara je najjeftinija pozorišna karta.

Asketska skromnost udovice Slobodana Miloševića se, tvrdi Hadži Antić, neće promeniti čak i ako Savet EU 29. septembra ukine uredbu kojom je još 2000. godine zamrznuta imovina porodice Milošević-Marković u EU, jer “te imovine nema”.

Kome se ukidaju sankcije

Osobe kojima će EU odmrznuti sredstva su Slobodan Milošević, Borislav Milošević, Vlajko Stojiljković (preminuli), Mirjana Marković, Marko Milošević, Marija Milošević, Milica Gajić, Milan Milutinović, Dragoljub Ojdanić, Nebojša Pavković, Nikola Šainović, Mile Mrkšić, Miroslav Radić i Veselin Šljivančanin.

- Mira je skromna žena. Pa šta vi mislite, da njoj trebaju pare za šoping, za „luj viton“ i „pradu“? To su sve gluposti - kaže Hadži Antić, blizak prijatelj Mirjane Marković i njenog pokojnog muža.

Na konstataciju da joj, ako ništa drugo, treba novac za stan i hranu u izuzetno skupoj Moskvi, on kaže: “Kakav stan? Pa nije to njena kuća. A čija je, pitajte Putina.”

I nekadašnji Miloševićev advokat Toma Fila kaže da su “svi” tražili navodne milijarde koje su Mirjana i Marko Milošević odneli u Rusiju, ali niko ništa nije našao.

- Znam da je mnogo para, milioni maraka, išlo na Kipar. Ali sve je to trošeno za probijanje sankcija, za naftu, pa i jedan američki helikopter kupljen je tim parama. Ako sada nešto ima od para u inostranstvu, onda to treba pitati Marka, jer ako je neko izneo, onda je to bio on. Lično, ne verujem da ima išta od toga - kaže Fila za “Blic”.

Komšija

Cena kvadrata u elitnom naselju u Podmoskovlju - Barvihi kreće se od pet do 15.000 evra. Vile od 1.000 kvadrata prodaju se za 20 miliona evra. Naselje je poznato kao “deponija za odlaganje krupnog diktatorskog otpada”. Pre dva meseca kuću je u Barvihi pazario nekadašnji ukrajinski vođa Viktor Janukovič.

Pokojni Miloševićev brat Borislav pre dve godine je pričao kako Mira i Marko “žive normalnim životom” u Barvihi, luksuznom moskovskom predgrađu.

Iako je prva sumnja bila da je ukidanje restriktivnih mera EU protiv familije Milošević-Marković izdejstvovao lider SPS Ivica Dačić, koji ima dobar odnos sa Ketrin Ešton, to nije tačno.

- U predlogu EK piše da nema osnova da se nastavi s primenom sankcija, s obzirom na to da osobe sa liste više nisu pretnja za demokratiju i zato EK i visoki predstavnik EU predlažu da se uredba ukine. Srbija o ovom pitanju nije konsultovana niti je tražen njen stav - objasnio je Dačić za “Blic”.


SAD, ipak, još drže ove sankcije.

POVEZANE VESTI

Subota 20.09.2014. 23:11
А у чијој кући живи она друга уцвељена удовица "рушка пушка" ?
Subota 20.09.2014. 20:39
Ajoj, kad ih vidim, mrak mi padne na oci.sta reci za baba julu..i njenog sincica pelboja.to su bila strasna vremena.crvena vestica nam je krv pila. http://youtu.be/xnwli_3xVWc
Nedelja 21.09.2014. 02:48
Dovoljno je reci da je Zeljko Mitrovic sagradio imperiju sluzeci Miri Markovic. Samo to dovoljno govori o tome koju lovu je ona iznela iz zemlje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online