Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 25.08.2014.
17:23
Beta A

"Srbija uvela meke sankcije Rusiji"

Prihvatanjem zahteva Evropske unije da ograniči izvoz svojih poljoprivrednih proizvoda u Rusiju, srpska marionetska vlada je uvele "meke" sankcije toj zemlji, izjavio je danas funkcioner Demokratske stranke Srbije (DS S) Dragan Maršićanin.

Zbog koristi EU, Srbija čini ekonomsku štetu sebi: Dragan Maršićanin
 

"Uvođenje mekih sankcija Rusiji je zahtev koji je EU nametnula Srbiji u ovoj fazi procesa evrointegracija. Ispunjavanjem tog zahteva, Srbija, za korist EU, čini ekonomsku štetu sebi. Šta je srpski interes ako ne to da se koristi svaka zakonita prilika da se srpski izvoz poveća, da se zaposle novi radnici, poveća proizvodnja", upitao je Maršićanin na konferenciji za novinare u sedištu vanparlamentarnog DS S-a.

On je ocenio da je srpska vlada "marionetska" zato što je "potpuno zavisna" od volje Brisela.

"Vlada Srbije ispunjava naloge EU, sprovodi politiku koju ona zahteva i definiše i ostvaruje interese Brisela. To nisu srpski interesi već su potpuno suprotni njima, što pokazuje primer odnosa EU prema Kosovu i Metohiji", kazao je Maršićanin.

Prema njegovim rečima, Srbija mora da prekine proces evrointegracija i da, zauzimajući poziciju političke neutralnosti, sarađuje sa svim državama kao partnerima i na obostranu korist.

Komentarišući najave pokrajinskog odbora Demokratske stranke da će podržati zahteve za promenama Ustava Srbije, kojima bi Vojvodina dobila policijsku i poresku upravu, Maršićanin je ocenio da je tu reč o "mutljavini" onih koji pokušavaju da ostanu na vlasti u pokrajini.

"Za DS S je potpuno neprihvatljiv program demokrata za Vojvodinu, sastavljen od deset tačaka. Radi se o separatističkom aktu i pokušaju dezintegracije Srbije a postojeći Ustav, na čijoj promeni insistira Brisel, predstavlja barijeru daljem rasparčavanju zemlje", rekao je Maršićanin.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.08.2014. 18:30
DSS ima velike gveške dok je bila na vlasti nego je to nezamarljivo ko danas vodi srbiju NEPISMENE BEZOBRAZNE NEZNALICE koje ne znaju ništa zamislite Premijera koji kaže nećemo da proizvodimo niti da podstičemo izvoz DA LI NEKO U EKONOMIJI ZNA ZA GLUPLJU IDEJU KAO DA JE MENTALNO ZAOSTAO.
Ponedeljak 25.08.2014. 23:02
Pa ta marionetska vlada je i postavljena od USA i EU, nemogu valjda protiv svojih, po svaku cenu u EU takav je nalog gazda a jadni narod misli da ce nesto dobiti, brzo zaboravi da su ih ti isti ubijali pre 15-tak godina pa i dan danas. Pod hitno kaznjavati sve izdajnike i uspostaviti teritorijalnu kontrolu pa onda slobodno u bolji zivot, Zivela Srbija !!!
Utorak 26.08.2014. 09:14
Aleksandar Vučić je, svom snagom, krenuo da bestidno laže građane, obećavajući ''odlučnu borbu protiv korupcije i kriminala'', oduzimanje nelegalno stečene imovine od srpskih tajkuna i onih koji su, dok su bili na državnim funkcijama, opljačkali državnu imovinu.Ipak, posle nekoliko meseci je postalo jasno da je Aleksandar Vučić samo rezervni igrač mafije, koju je osmislio i stvorio Boris Tadić i njegov šef kabineta, a kojoj je služio čak i Mlađan Dinkić i njegova kamarila.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online