Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 09.04.2014.
14:08
D. Dekić - Vesti A

Partizan i Zvezda na grbači naroda

Najintrigantnija među optužbama koje su ugledale svetlo dana u TV duelu predsednika Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojše Čovića i čelnika JSD Partizan Dušana Vujoševića, ispostavila se činjenica da gubitaška državna preduzeća ogromnim novcem finansiraju dva sportska kluba. Ostaje nepoznanica kako se nemilice troše pare građana, a oba kluba su u dugovima do guše.


Državni i poludržavni sponzori: Telekom Srbija i NIS (Nelson i Bogdanović u duelu)
 

U tom vrzinom kolu prethodnih godina su pare u Zvezdu i Partizan ulivale kompanije s finansijskim problemima poput Jata i Galenike, a Elektroprivreda Srbije, koja je poslovala s gubitkom od 2,4 milijarde dinara, istovremeno je na sponzorstva razbacivala 1,15 miliona evra.


Dok o sudbini jedine državne osiguravajuće kuće Dunav država razmišlja, ova kompanija je na dva sportska brenda potrošila čak 600.000 evra.  Sve se to, kako ističe predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić radi pod patronatom vlade Srbije.
 

Telefonske doznake: Ranka Savić

- Poražavajuća politika bivših i sadašnjih vlasti je da odlučuju o našim parama i da solidarnim porezom uzimaju od plata 100 miliona evra, a da mnogo više od te sume daju preduzeću Srbijagas - ukazuje Savićeva.


Ona ističe da radnike iritira što se usred socijalne katastrofe prepucavaju koji klub je dobio više miliona, ali i da pojedinci u vlasti telefonskim pozivom naređuju da javno preduzeće da klubovima "silu miliona" narodnih para.


U oči najviše upada sponzorstvo Telekoma od 700.000 evra. Ta sto odsto državna kompanija, pokrivena zakonskom odredbom ne podleže solidarnom oporezivanju plata pošto pozitivno posluje. Kako raspodeljuju profit, niko ne zna. Predsednica ASNS-a pita ko je to Telekomu dozvolio.


- Ko im daje za pravo da silne milione građana ne vrate u budžet, već klubovima, dok broj narodnih kuhinja u Srbiji raste i sve je više ljudi koji žive ispod granice siromaštva. Kakav je to sistem, imaš sve u rukama, i da daš i da uzmeš - zapitala je prva sindikalka ASNS-aa u izjavi za "Vesti".

Pročitajte još:

* Propali klubovi preči od dece

* Vučić poslušao "Vesti"

* Vučić: Pare bolesnoj deci, a ne Zvezdi i Partizanu!

POVEZANE VESTI

Sreda 09.04.2014. 14:12
Звезда и Партизан су обични мафијашки клубови.Надам се да ће их Вучић што пре приватизовати.На тај начин решићемо се и навијачких хулигана које финансирају та два клуба.
Sreda 09.04.2014. 14:19
Једини лек је приватизација.Тек тада ће бити чистог рачуна.Овако када се не зна шта је чије и ко коме даје и зашто даје биће све као и до сада. Време је да се политика повуче из спорта на једини смислен начин а то је приватизација. Ао се то не уради остаје све по старом - лоповлук политичара и људи из спорта .
Sreda 09.04.2014. 15:07
Zvezdu i Partizan treba ukinuti kako bi sport u Srbiji mogao da se razvija normalno!!! Inace navijac sam Partizana ali sada to zaista nema veze.Ova dva sportska drustva unakazise srbski sport!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online