Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Ponedeljak 17.03.2014.
09:05
Beta A

Šta kažu gubitnici izbora?

Osim apsolutnog pobednika ovih izbora Srpske napredne stranke, koalicije oko Socijalističke partije Srbije, koja je ponovila rezultat iz 2012. godine, donekle Borisa Tadića i njegove Nove demokratske stranke (čini se da mu je cenzus doneo Nenad Čanak sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine), ostale stranke doživele su izborni fijasko.

Demokratska stranka na istorijskom minimumu: Dragan Đilas

DS: Đilasu kriva nepravedna kampanja

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas čestitao je Srpskoj naprednoj stranci (SNS) ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima, a građanima Srbije poželeo da nova vlast ispuni sve što je obećavala pred izbore. "Jasno je iskazana volja građana. Imate odgovornost i mogućnost da vladate. Građanima Srbije zaista želim da SNS ispuni ono što je obećavala", poručio je Đilas SNS-u.

SRS: Srbiju čeka tragedija

Srpska radikalna stranka saopštila je da nije prešla cenzus na parlamentarnim izborima u Srbiji, i poručila da "neće odustati od svoje borbe". SRS je na izbore izašao u koaliciji sa Pokretom Naši i Obrazom.

"U ove izbore smo ušli kao u pravu bitku, a ne kao u društveno-političku igru sa unapred poznatim ishodom. Zato što smo bili svesni tragedije koja se događa našem narodu i veličine izdaje koja preti da uništi sve što smo s mukom sticali i branili skoro hiljadu godina", piše u saopštenju SRS.

Radikali su naveli da će buduća vlast "moći da ispod stola i daleko od očiju javnosti mirno menja i prepravlja srpski ustav, da prodaju i poklanjaju Srbiju i srpske zemlje".

Upitan da li će podneti ostavku na mesto predsednika DS zbog izbornog rezultata, on je rekao da će najvažniji stranački organi narednih dana raspravljati "o svemu". Po njegovim rečima, predizborna kampanja bila je nepravedna, a rezultati neočekivani zbog stranaka koje nisu prešle cenzus, poput Demokratske stranke Srbije.

DSS: Zapadne sile krojile rezultat

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da su rezultati
poslaničkih izbora u Srbiji razočaravajući. Međutim, "pozitvan je rezultat DSS na izborima za Skupštinu grada Beograda" rekao je Koštunica novinarima u sedištu stranke u Beogradu. On je ocenio da se posle ovih izbora politička mapa Srbije promenila i da podseća na onu iz 1990-ih godina.

"Odnos snaga u parlamentu izuzetno podseća na 1990-te i ostvaren je uz podršku zapadnih sila čiji je uticaj i mešanje u unutrašnje stvari Srbije jak", ocenio je Koštunica. On je zahvalio građanima koji su glasali za DSS i "ostali verni
državotvornoj politici te stranke u nemogućim uslovima". Koštunica je ocenio da je izbornoj pobedi SNS doprinela i "agresivna i skupa kampanja i propaganda".

LDP: Jovanović želi da veruje da Srbija nije pogrešila

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da je većina građana Srbije dala podršku predsedniku Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću, i da želi da veruje da Srbija nije pogrešila. "Ako bude dobro Srbiji, biće dobro i LDP-u", rekao je Jovanović novinarima u stranačkim prostorijama u Beogradu.

Pročitajte još:

* Politički umro: Povlačim se!

On je uz čestitke strankama koje su ušle u Skupštinu izrazio veliku zahvalnost onima koji su glasali za LDP i poručio da ne misli da digne ruke od vrednosti za koje se LDP od svog nastanka zalaže. Jovanović je rekao da izborni rezultat koji pokazuje da LDP nije prošla cenzus, iznenađuje samo ljude koji ne znaju u kakvoj Srbiji žive, i poručio da će LDP na naredni izborima biti jači.

Povodom izjave Vučića da će razgovarati i sa strankama koje nisu prešle cenzus za ulazak u Skupštinu Srbije, Jovanović je rekao da je uvek spreamn za razgovore, ali da izborni rezultati određuju odnos LDP prema drugim strankama.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.03.2014. 09:12
Juče je jedino Srbija - izgubila... posle se neki čude što su Srbi tamanili kompradore po srbiji, svojevremeno...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online