Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 11.03.2014.
12:51
Beta A

Dačić lepo o Đinđiću, sa Mirom nije dobar

Premijer i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je danas da "posle 14 godina treba konačno da se zna" da li porodica bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića može da se vrati u Srbiju i da to nije političko nego pravno pitanje. Dačić je danas govorio i o Đinđiću, za koga je rekao da je dao život za svoju zemlju i da od toga veća žrtva ne postoji.

Đinđić dao život, a Miloševići... to je pravno pitanje
 

Dačić rekao da je red da se reši pitanje MIloševića, ali da niko nije imao političke hrabrosti da se suoči s njim. "Nisam s njima (porodicom Milošević) u dobrim odnosima, ne govorim da je to naš politički uslov (povratak u Srbiju). Ako su krivi, neka budu osuđeni", rekao je predsednik SPS-a.

Dačić je kazao da je o tom pitanju razgovarao i s nekadašnjim predsednikom Srbije i DS-a Borisom Tadićem 2008. godine. Prema njegovim rečima, u rešavanju statusa porodice Milošević ne vidi ništa sporno i treba odgovoriti na pitanje da li neko sme da se vrati u zemlju, da li se protiv nekog vodi postupak, da li ima poternica i da li će biti hapšenja.

"Neko treba da saopšti da li se Miloševići gone. To su pravna pitanja, ne politička, ova vlast sigurno ne progoni porodicu Milošević", rekao je lider SPS-a.

On je rekao da je porodica Milošević razočarana odnosom Srbije prema Slobodanu Miloševiću i, ne računajući njegovu suprugu Mirjanu Marković, ne žele da dođu u Srbiju jer smatraju da se država nekorektno ponela prema bivšem predsedniku.

"Ne tražimo aboliciju, ali posle 14 godina treba da se zna da li je neko odgovoran. To nije u našim rukama, to je u rukama pravosuđa", rekao je Dačić.

Danas se navršava osam godina od smrti Slobodana Miloševića u Haškom tribunalu gde mu je bilo suđeno zbog zločina u bivšoj Jugoslaviji.

"Đinđić je dao život za svoju zemlju"


Povodom 11 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića Ivica Dačić je rekao da je Đinđić bio politički protivnik kojeg je poštovao i čovek koji je za svoju zemlju položio život. "Veća žrtva i veće priznanje, od tog, ne postoji", rekao je Dačić.

 

POVEZANE VESTI

Utorak 11.03.2014. 14:02
Onaj,koji se JAVNO zalagao za bombardovanje YU,koji je krsio na najgrubsi nacin Ustav SRJ,koji je prodao i izdao sve u YU i zahvaljujuci njemu YU ne postoji vise,on je prema ovome IDIOTU dao zivot za zemlju,a onaj koji je branio drzavu protiv NATO-a,kojiu se borio protiv Siptarske teroriste,koji se uspeo,da NATO ne zauzme celu SRJ,on je prema ovome IDIOTU nista. Nabijem ti ga majke Ivice Thaci!!!
Utorak 11.03.2014. 12:56
Ovaj ima kičmu ko kišna glista
Utorak 11.03.2014. 14:14
O BOŽE DALI ČOVEK MOŽE DA SHVATI ŠTA SVE OVAJ DAČIĆ VELEIZDAJNIK IZGOVARA,DEFINITIVNO ON NIJE NORMALAN,DOBRO PAMTIM ŠTA JE GOVORIO O PETOOKTOMBARCIMA,KOJI SU IZVRŠAVALI I DAN DANAS IZVRŠAVAJU NAREDJENJA NATO ZLIKOVACA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online