Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Subota 08.02.2014.
10:43
Danas A

"SPS ubija Srbiju! Treba joj LDP da je izvuče iz blata!"

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da je došlo vreme za korak dalje - da ta partija preuzme odgovornost u državi, jer Srbija mora brže da se izvlači iz blata u koje tone.

Skoro sve partije su nas proglašavali zločincima, narkomanima, avanturistima, lopovima, pa čak i tajkunima...Zato što se plaše LDP-a: Jovanović
 

Čedomir Jovanović je, navodeći da su građani prepoznali učinak te partije u opoziciji i činjenicu da je LDP "jedini pisac onog retkog što je uspešno u državnoj politici", izrazio očekivanje da će ih 16. marta glasači nagraditi boljim rezutaltom nego na izborima 2012.

"Vreme je za korak dalje. Za LDP koji odlučuje", rekao je Jovanović u intervjuu za Danas.

"Do sada smo govorili šta treba uraditi, pa su se drugi prvo bunili i na kraju uradili. Traljavo i do pola. Sad ćemo mi raditi i preuzeti odgovornost. Potrebna su konkretna dela. Srbija mora brže da se izvlači iz blata. To je naš program: prijavljujemo se za posao koji čeka Srbiju. Posao je ogroman ... i vreme je da ga LDP obavlja", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, i LDP i konkurencija znaju da ta partija stoji dobro po pitanju glasača te je to razlog zašto ih baš svi napadaju sem SNS.

"Skoro sve partije u Srbiji su nas - zbog naših stavova, zbog svojih interesa i sujetne reakcije na kritiku - proglašavali zločincima, narkomanima, avanturistima, lopovima, pa čak i tajkunima. I svako od njih je sve to činio uz zdušnu pomoć svojih medijskih kerova. A gotovo svi žele da LDP ne dođe u priliku da odlučuje kuda i kako Srbija ide dalje. Znaju da u će, u tom slučaju, mnogi morati da odgovaraju za ovu propast Srbije", rekao je on.

Prema njegovim rečima, LDP hoće red i institucije, političku ravnotežu, smirivanje zemlje i priliku da radi, te da joj je glavni cilj ubrzavanje nastavka EU integracija i vraćanje Đinđićevog Zakona o radu iz 2001.

Upitan zašto često kritikuje Ivicu Dačića i SPS (češća su uzajamna prepucavanja), da li je to zato što u njima vidi glavnog konkurenta, Jovanović je rekao da to čini zato što su socijalisti bili skoro 25 godina na vlasti i to uvek s katastrofalnim posledicama.

"U odnosu na njihovo ubijanje Srbije, i kuga deluje kao lakša prehlada", rekao je Jovanović i dodao da je Dačić u Briselu sprovodio ideje LDP koje je ranije strašno pljuvao i tako zaradio glasove svojih "čedomrziteljskih" glasača.

"Čak je, možda, dao Tačiju i više nego što je potrebno, jer pregovori nisu autentično njegova ideja i ne ume s njom", dodao je.

Upitan da li izbegava da kritikuje SNS zbog mogućeg partnerstva, on je rekao da je o Vučiću i SNS-u rekao mnogo dok su drugi, "uplašeno ili iz neke računice, mudro ćutali".

"Rekao sam o Vučiću sve ono što opozicionari samo šapuću: i da tolika moć bez izgradnje institucija klizi u katastrofu, i da ne može da, kao Tadić pre njega, bude sve, od predsednika i premijera, do sudije i šeste Zvezdine zvezde...", naveo je Jovanović.

Na konstatciju da je LDP odbio da uđe u koaliciju s Tadićem, Čankom i Petrovićem, Jovanović je rekao da je to zato što ne misli da bi LDP trebalo da amnestira Tadića od onoga što je učinio dok je bio na vlasti i da da legitimitet cepanju DS-a. Rekao je da ga je Tadić, "kalkulant", pozvao u taj front jer je znao da će ga LDP odbiti, i da bi opet mogao da glumi lažnu žrtvu i političkog beskućnika.

Jovanović je dodao da nema smisla ni potrebe napadati Đilasov DS jer im je dosta njihovih nevolja, te da će sa DS prvo razgovarati nakon izbora za gradonačelnika.

Jovanović je rekao da LDP ne želi da ponovi grešku sa prošlih gradskih izbora, kada nije imao kandidata i da je zato kandidovao Ožegovića.

"Skroman, vredan, radan razume se u konkretne probleme. Bio je gradonačelnik u dva mandata - predsednik opštine Novi Beograd koja je veličine Kragujevca ili Niša. Željko je, kad tako gledamo, najiskusniji kandidat. Mislim i najuspešniji", dodao je on.

POVEZANE VESTI

Subota 08.02.2014. 10:50
LIZAČ SVEH DUPETA U VLASTI SE OPET OKOMIO NA SPS BANDITE . Ali ne sme FUKARA protiv SNS BANDITA jer očekuje bar koske od PICOUSTOG DIKTATORA , SVE U SVEMU ZNAM KOME VERUJEM . KOŠTUNICA .
Subota 08.02.2014. 11:55
Ne zna se koje je vece zlo,a i sadasnja vlast mi ne uliva nikakvo poverenje jer se ipak sve zasniva na praznim pricama i obecanjima a kriminal i korupcija i dalje cvetaju.Nisam ni cuo ni procitao jos da je neko osudjen za ovih godinu i vise dana kako postoji ova vlada.
Subota 08.02.2014. 10:53
"Skoro sve partije u Srbiji su nas - zbog naših stavova, zbog svojih interesa i sujetne reakcije na kritiku - proglašavali zločincima, narkomanima, avanturistima, lopovima, pa čak i tajkunima. Зар није тако!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online