Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Utorak 21.01.2014.
11:04 >> 11:46h
Beta A

Nikolić: Srbija zaslužila da bude deo Evrope; Dačić: Niste očekivali!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je, povodom početka pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, rekao da je Srbija zaslužila da bude prihvaćena kao deo Evrope. Prmijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je zvaničan početak pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji najvažniji događaj za Srbiji od Drugog svetkog rata.

"Srbija je svojom istorijom, svojom žrtvom, zaslužila da bude prihvaćena kao deo Evrope. Danas se i to desilo. Ovaj dan će biti upamćen, ako ga iskoristimo kako treba", naveo je Niklić na svom Tviter nalogu gde je okačio i vodeo:

 

Dačić: Niste ovo od nas očekivali

"Ovo je istorijski dan koji se ne može prenebregnuti... ovo je u istorijskom smislu najvažniji događaj za Srbiju posle Drugog svetskog rata. U strateškom smislu, ovaj dan određuje dalji put Srbije i vrednosti kojima teži i za koje se zalaže", kazao je

Dačić nakon međuvladine konferencije u Briselu koja označava početak pregovora Srbije sa EU.

Al' smo vas iznenadili: Mrkić, File, Vučić i Dačić u Briselu
 

Premijer je podsetio da je Vlada Srbije formirana pre 18 meseci i da je uspela da obavi ono što se od nje nije očekivalo.

"Niste od nas ovo očekivali, mi smo vas iznenadili. Bilo nam je lako, jer od nas ništa niste očekivali. Sada se od nas očekuje mnogo, zadatak nam je teži", kazao je Dačić i naveo da je današnji dan zapravo kraj jednog teškog početka i da je pred Srbijom mnogo posla.

"Mi od sutra radimo na skriningu poglavlja i na daljim pregovorima... Mi ovaj dan nismo dobili, nego smo ga zaslužili, jer smo posvećeno radili", kazao je Dačić.

Vučić: Znamo da pred nama nisu laki zadaci

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da zna da Srbija zna da pred njom nisu laki zadaci, ali da je apsolutno spremna da ispuni svoje obaveze, jer gleda u budućnost.

Vučić je na konferenciji za novinare u Briselu rekao da je sve što je radila srpska vlada rađeno pre svega da bi građani Srbije živeli bolje, ali je dodao da je ostalo još mnogo stvari koje moraju biti urađene. On je rekao da svi u Srbiji treba da rade napornije i više i da budu ozbiljniji i posvećeniji poslu.

Vučić je izrazio uverenje da Srbija može da završim pregovore o pristupanju EU do 2018. godine, dodavši da će onda biti na EU da oceni da li Srbija zaslužuje da postane njena članica.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.01.2014. 11:00
ZNAŠ I SAM DA OD TOGA NEMA NIŠTA,NEGO SAMO LAŽEŠ NAROD
Utorak 21.01.2014. 11:19
Do 2020...ima jos 6 godina...do tada nestace jos 450.000 ljudi u Srbiji...+ 250.000 ce pobeci iz zemlje. Pa cemo jos 10 godina cekati da nam se putevi asvaltiraju + 5 godina da se sredi standard i tako dalje...NEMA NISTA...PRODJE CEO ZIVOT... KATASTROFA !!!
Utorak 21.01.2014. 11:32
"cetnicki vojovda" nikolic sa komunjarom dacicem novoevropejcem. "lepa" nas sudbina ceka sa njima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online