Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 15.01.2014.
00:32
B92 A

Legija ne može da dobije povlastice

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić kaže da Milorad Ulemek po zakonu ne može da dobije povlastice.

Veran Matić (za govornicom) priča o istrazi ubistva Slavka Ćuruvije
 

"Milorad Ulemek je optužen za najteža krivična dela i po zakonu on ne može da dobije povlastice, niti može da dobije status svedoka saradnika", rekao je Matić u specijalnoj emisiji TV B92 o Slavku Ćuruviji.


Matić je rekao i da je hapšenje organizatora ubistva Slavka Ćuruvije rezultat prave tužilačke istrage, kao i da je tužilac sigurno dodatno proverio i osnažio Ulemekov iskaz.


"Postoje još dva svedoka, ali te detalje ko su oni zna specijalan tužilac", naveo je Matić.


Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da je Milorad Ulemek progovorio o ubistvu Ćuruvije, što je bilo ključ za hapšenje. Radisavljević je rekao da je Legija odlučio da progovori o ovom ubistvu i da je to svedočenje bilo bezuslovno.


Jovo Ćuruvija: Ovaj dan čekao sam 5.000 dana

Brat ubijenog Slavka Ćuruvije, Jovo, kaže da je ovo istorijski pomak u razrešenju ubistva njegovog brata.
 

Radi se i na rešenju ostalih ubistava

Govoreći o drugim ubistvima, Matić je rekao da je radna grupa koja se bavi ubistvom Pantića mnogo toga uradila.

"Uskoro će biti dosta njih saslušanih, u narednih nekoliko nedelja će početi saslušanja, saslušaće se jedan zatvorenik iz BiH. Što se tiče Dade, potrebno je kredibilno veštačenje, a tu je i slučaj kolega sa RTS stradalih u bombardovanju. Puno je posla pred Komisijom i ne prestajemo da radimo sa slučajem Slavka Ćuruvije... Jako je važno da se celo društvo suoči sa svojom mračnom prošlošću", kaže Matić.

"Kazana je bitna stvar, da su Slavka, moga brata, ubili državni službenici, kaže Jovo Ćuruvija. Bilo je priča da je mafija ubila Slavka. Ja ovaj dan čekam 5.000 dana i više. Novinari su ti koji su stalno postavljali pitanja o ubistvu moga brata", rekao je Jovo.


Brat pokojnog Slavka Ćuruvije dodao je da specijalnu zahvalnost duguje Ljiljani Smajlović i Veranu Matiću.


"Veran i Ljilja su isterali zver iz jazbine, a sada sledi postupak. Ja sam uvek potencirao da je Mirjana Marković inspirator i podstrekač, a da je vrh, Slobodan Milošević je jedini koji je to mogao da naredi... "


Jovo Ćuruvija je rekao i da nije optimista kad je u pitanju Mirjana Marković, pa ni kada je u pitanju Kurak. Naravno, rekao je, ako se ispostavi da je naredbodavac Mirjana Marković, da želi da se njoj sudi pa makar i u odsustvu. 


Selakovć: Kredibilan svedok

Ministar pravde Nikola Selaković rekao je za B92 da je Milorad Ulemek trenutno najkredibilniji svedok u slučaju ubistva Slavka Ćuruvije.
 

Nikola Selaković

"Od njega kredibilnijeg svedoka nema, on je bio deo te mašine. Setite se suđenja za ubistvo premijera Zorana Đinđića i ko je na tom, i u sličnim suđenjima bio svedok saradnik. To su bili Dejan Milenković Bagzi, Ljubiša Buha. Da li su oni kredibilni?", rekao je Selaković.


On je dodao da ono što je nesumnjivo jeste da postoji osnovana sumnja da je iza ubistva Slavka Ćuruvije stajao jedan deo države.


"To je nešto što je svakoj državi teško da prizna i ovo je suočavanja sa jednim mračnim delom naše prošlosti. To je i suočavanje svih nas", rekao je Selaković, dodavši da je u vreme ubistva Ćuruvije Aleksandar Vučić bio u vlasti, ali da je on tada osudio njegovo ubistvo. 

"Ne verujem da je Legija postao Majka Tereza"

Predsednik SPO Vuk Drašković kaže da javnost mora da sazna potpunu istinu kako je došlo do toga da Milorad Ulemek Legija postane ključni svedok koji je doveo da hapšenja organizatora ubistva Slavka Ćuruvije.
 

Vuk Drašković

"Meni je neuverljivo da je Legija postao Majka Tereza i to da je on bezuslovno otkrio ubice Slavka Ćuruvije i ništa za to ne traži. Meni je to neuverljivo, a javnost mora da zna koji je njegov motiv", kaže Drašković.


On je rekao da ne veruje da je Rade Marković nalogodavac.


"Nije on mogao da bude vrhovni nalogodavac. Sve naloge je izdavao Milošević i njegova supruga Mirjana Marković. Rade Marković je bio šef državne bezbednosti bračnog para Milošević", stav je Draškovića.


Predsednik SPO-a dodaje da istraga mora da dovede do Mire Marković.


"Međutim, ja ne verujem da će organi doći do nje. Ona je u Rusiji, tamo je ugledna građanka i to što je umešana u ubistvo neće oboriti njen ugled u Rusiji", kaže Drašković.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.01.2014. 05:45
Slušam ove došljake u srbiji Vučića,Draškovića Selakovića Matića,kako srpskom narodu sole pamet i naturajumu krivicu da je on kriv što je u državi srbiji ubijen strani plaćenik i agent u vreme kada se je srbiji i srbima radilo o glavi na koga su se sasuli belosvetski zlotvori ,pa gospodo znateli vi da Ćuruvija nikad nije bio novinar nego strani plaćrnik agenti izdajnik ,znateli vi da je optužena gospoda vršila službenu dužnost jer to rade sve zemlje sveta u miru a kamo li srbija okupirana zemlja ,,takve ljude hrvatska država nagrađuje Gotovina je bio veći zločinac sto puta od Legije ,ali njega cela hvatska i sav hrvatski narod slavi i bogu se moli za njegovo zdravlje,,
Sreda 15.01.2014. 00:51
Galamili ste o neophodnosti suda, dobicete sud. I? Kakav ce to biti sud? U najmanju ruku, pod pritiskom. U uslovima gde je okupator postavio svoje zavrbovane agente za marionetsku vlast i gde deluju skoro iskljucivo NATO mediji, kakav sud tu mozemo da ocekujemo?
Sreda 15.01.2014. 09:11
veran matić ,lopovčina koja je ojadila RTK 96-98 god dok je bio na direktorskoj funkciji
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online