Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 04.01.2014.
09:43
večernji.hr A

Dačić i Vučić zabranili gužve na granici

Srpski premijer Ivica Dačić je za vreme posete graničnom prelazu s Hrvatskom, Batrovci, rekao novinarima da su se državljani Srbije koji žive u inostranstvu često žalili kako su pri ulasku u zemlju duge kolone i dugo čekanje, maltretiranje i da im pojedinci traže novac "i da se tako nešto ne sme događati", javljaju mediji u Srbiji.

Foto: Arhiva
 

“To je instrukcija s državnog vrha i toga svi ovdje moraju biti svesni“, rekao je Dačić dodajući da je zato i došao kako bi s ministrom prometa Aleksandrom Antićem i direktorom policije Miloradom Veljovićem, zaposlenima u MUP-u, graničnoj policiji i carini, pružio potporu. Poručio im je kako moraju uložiti maksimalni napor kako ne bi bilo gužve na graničnim prelazima po završetku novogodišnjih i božićnih praznika kada se očekuje talas povratka u zemlje EU. Podsetio je da su pre dve nedelje bile velike gužve i da su on i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić "izdali nalog da sve službe utiču kako se takva situacija ne bi ponovila".

“Tada su gužve ovisile i od stanja u Hrvatskoj, a sada se radi o izlazu iz Srbije, sve naše službe dobile su nalog da rade na skraćenju procedura i na koordiniranim aktivnostima, ali to ne znači da neće biti nadzora i da će moći da se švercuje“ rekao je Dačić dodajući kako je na Batrovcima zajednički kontakt centar s hrvatskom policijom i carinom, i da s obzirom na tri miliona vozila godišnje prođe preko ovog prelaza, valja delovati koordinirano s hrvatskom stranom.

POVEZANE VESTI

Subota 04.01.2014. 09:53
Zapovijedi ne daju jedan bez drugoga ! Zar nije bio dovoljan ministar policije, valjda je potrebno da to isto potvrdi i prvi podpresjednik vlade....Smiješno !
Subota 04.01.2014. 09:56
"Gospodari prstenova"
Subota 04.01.2014. 10:42
TOLKO JADNO I BEDNO OD DAČIĆA DA NIJEDNU IZJAVU DO SAD NE DADE A DA NE NAGLASI DA ON I VUČIĆ PO BILO KOM PITANJU REŠAVAJU NASTALU SITUACIJU,PA JESILI TI PREMIJER DA NA PAPIRU JER I BUDALA VIDI DA SE DAČIĆ NE PITA NIŠTA NO SAMO SLUŽI DA IZVRŠI ONO ŠTO NIKO NEĆE KAO PO PITANJI IZDAJE I PREDAJE KOSOVA,AL TAKO MU I TREBA NO ISTORIJA JE NEMINOVNA ZAPISAĆE GA KAO PREMIJERA KOJI JE UVEK BIO TUDJI POTRČKO OD DJINDJIĆA DO NIKOLIĆA,OVOG ŠTO PIŠE PRUŽIO POTPORU TREBA NAUČITI DA OVO NIJE HRVATSKA I DA SE OVDE KAŽE PODRŠKU,NO NIJE ON USAMLJEN SLUČAJ JER I POLITIČARI NAŠI SE UTRKUJU ZA HRVATSKIM REČNIKOM.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online