Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 18.12.2013.
22:08
Srna A

SAJ je zmaj! Ko drukčije kaže, taj kleveće i laže!

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je u sredu u Beogradu da Srbija treba da se ponosi Specijalnom antiterorističkom jedinicom MUP-a Srbije (SAJ) zbog svega što je uradila u borbi protiv kriminala i terorizma.

Ivica Dačić i Milorad Veljović položili su venac na spomenik sa imenima 16 pripadnika jedinice koji su poginuli na dužnosti


 

"Bez jake policije i vojske nema ni jake države i tako je svuda u svetu, te neće biti drugačije ni u Srbiji. Ko god kaže drugačije, laže", rekao je Dačić na svečanosti obeležavanja 35 godina postojanja SAJ-a.


On je istakao da posao policije nije lak, jer ona nema pravo na grešku i slobodan dan, dodajući da je upravo zbog tih razloga pred njene pripadnike stavljena još veća odgovornost, prenose beogradski mediji.


Dačić je izrazio zadovljstvo što su pripadnici SAJ-a veoma cenjeni u Evropi i svetu, kao i među kolegama, napominjući da je obaveza svih građana da brinu o porodicama nastradalih pripadnika SAJ-a.
 

Šta je SAJ?

SAJ je savremena, visokoprofesionalna antiteroristička jedinica policije, usko specijalizovana i opremljena savremenom opremom i naoružanjem za izvršavanje visokorizičnih zadataka.

"Za nas je važno da njihove žrtve ne učinimo uzaludnim, da stvorimo takvu budućnost za našu decu da više nikada niko ne mora da gine za Srbiju, već da živi, radi i da Srbija ima budućnost kakvu zaslužuje", rekao je Dačić.


Direktor Policije Srbije Milorad Veljović izrazio je uverenje da će SAJ sa drugim specijalnim jedinicama i u budućnosti biti pouzdan činilac u borbi protiv kriminala, terorizma i drugih opasnosti koje prete miru i budućnosti države i građana. On je istakao i da su pripadnici SAJ-a u proteklom periodu uspešno izvršili sve postavljene zadatke na zaštiti i bezbednosti države i svih njenih građana.


Dačić i Veljović su u okviru obilježavanja dana SAJ-a položili venac na spomenik sa imenima 16 pripadnika jedinice koji su poginuli na dužnosti.


Najzaslužnijim pripadnicima jedinice u prethodnoj godini, Dačić i Veljović su uručili priznanja na svečnosti kojoj su prisustvovali i pripadnici Vojske Srbije, bezbednosnih službi i Srpske pravoslavne crkve.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.12.2013. 22:13
"SAJ je savremena, visokoprofesionalna antiteroristička jedinica policije, usko specijalizovana i opremljena savremenom opremom i naoružanjem za izvršavanje visokorizičnih zadataka. "... Osim kad je u pitanju izvršavanje zadataka u ataru sela Veliki Trnovac...
Sreda 18.12.2013. 23:41
"Bez jake policije i vojske nema ni jake države i tako je svuda u svetu, te neće biti drugačije ni u Srbiji. Ssamo je pitanje,gde je ta jaka Policija,kamoli jaka Vojska???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online