Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 12.12.2013.
15:13
Beta A

Jahjaga: Dijalog sa Srbijom jedino rešenje

Predsednica samoproklamovanog Kosova Atifete Jahjaga izjavila je da otvaranje svakog poglavlja pregovora o prijemu Srbije u Evropsku uniju treba usloviti ostvarivanjem briselskog sporazuma s Kosovom, od 19. aprila, i dodala da je dijalog sa Srbijom jedini način za uspostavljanje mira i stabilnosti.

Atifete Jahjaga, predsednica samoproklamovanog Kosova

"Razumljivo je da smo u našem društvu imali oklevanja i suprotstavljanja procesu dijaloga koji treba da se završi Sporazumom o normalizaciji odnosa Republike Kosova i Republike Srbije, koji obezbeđuje mir i stabilnost i otvara put evropske budućnosti.


Sporazum treba da prihvatimo kao način za napredovanje i kao naš cilj za realizaciju težnje za integraciju zemlje (Kosova), za očuvanje naše celovitosti kao države", kazala je Jahjaga u godišnjem obraćanju građanima i poslanicima Skupštine Kosova.


Ona je dodala da treba da se prihvati nastojanje međunarodnih prijatelja - SAD i Evropske unije, da se prevaziđe istorija nasilja i nesporazuma.
 

Jahjaga je rekla da Kosovu treba potpuno sprovođenje Sporazuma o normalizaciji.  Jahjaga je istakla da je cilj dijaloga sa građanima Kosova svih zajednica, posebno Srba, nastojanje da se okonča međusobno nepoverenje i da se otvori novo poglavlje, zasnovano na poverenju i zajedničkim ciljem za bolji život.


"S toga smo mi pružili ruku saradnje srpskoj zajednici koja živi na jugu i severu reke Ibar", rekla je kosovska predsednica i dodala da sada institucije Kosova imaju odgovornost da pomognu da ta zajednica živi u sredini gde se poštuje red i zakon, da se oslobodi "straha od kriminalaca koji su profitirali na njihovu štetu".


Obraćajući se na srpskom jeziku, Jahjaga je rekla da Kosovo dokazuje da je moguće da se zajedno izgradi budućnost i da ravnopravni građani, bez obzira na versku ili nacionalnu pripadnost, odgovorno teže ka evropskim integracijama.


"Mi smo se zakleli pred našim građanima da ćemo suzbiti korupciju do kraja uspostavljajući praksu nulte tolerancije nad negativnim fenomenima. Sada je vreme za podnošenje opipljivih rezultata. Treba nam doslednost, treba nam hrabrost i treba nam poverenje u sistem koji smo stvorili", rekla je Jahjaga.

POVEZANE VESTI

Petak 13.12.2013. 00:00
"Jahjaga je rekla da Kosovo dokazuje da je moguće da se zajedno izgradi budućnost i da ravnopravni građani, bez obzira na versku ili nacionalnu pripadnost" То је било могуће и пре него што су Америка и Немачка отеле Косово Србији. Пре тога су били и факултети и телевизија и све остало на оба језика, и осим шиптарских терориста никоме ништа није сметало. Ко је хтео радио је ко није примао је помоћ. А сад Амери и Немци гузе и Србе и Албанце, и ова им се још захваљује.
Četvrtak 12.12.2013. 16:22
Gospodjo jahaga niko na balkanu nece vise jahati na nasoj grbaci. To je stvar proslosti,o buducnosti cemo sami odlucivati.
Četvrtak 12.12.2013. 17:39
Kao sto je Nemackoj nemoguce da razvija dijalog sa Bavarskom tako je i Srbiji nemoguce sa Pristinom jer je protivprirodno. Lopove inace krasi drskost te je i izjava ove zenske vise provokacija na koju ne treba niko da obraca paznju osim Vulina, Ratluka Malog i njima slicnim
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online