Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 01.11.2013.
13:25
Beta A

"Ako vidimo prevaru nećemo priznati izbore"

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić rekao je da postoji mogućnost da Srbija ne prizna rezultate kosovskih lokalnih izbora ukoliko na njima bude prevara.

Đurić se uzda u međunarodnu zajednicu
 

Đurić je rekao da je važno da se shvati da se nalazimo u prelomnom trenutku kada je reč o "našem postojanju na Kosovu". Prema njegovim rečima, Priština je dosta toga uradila da Srbe odvrati od izbora.

"Nisu birali sredstva, od opstrukcije sa spiskom interno raseljenih, od kojih se samo mali broj registrovao u birački spisak, do manipulacija sa biračkim spiskovima, podmetanjem izbornih materijala sa grbom Kosova, a sve to uz licemerne poruke da je važno da Srbi izađu na izbore", rekao je savetnik predsednika.

On je dodao da je Priština pokušala i da ubaci jedan deo kosovskih Albanaca u birački spisak u severnoj Kosovskoj Mitrovici kako bi se izmenila etnička slika i izazvala "suštinska destabilizacija da Srbi ne bi izašli na izbore".

"Mi smo poslali jasan signal da to ne može, jer nije prihvatljivo veštačko menjanje etničke strukture", rekao je on i dodao da to pitanje neće biti zatvoreno do samog kraja izbora.

Prema njegovim rečima, mnogo toga sada zavisi od međunarodne zajednice jer izbori ne mogu uspeti ukoliko neko na organizovan način u nedelju bude pokušao da ubaci veštački veliki broj kosovskih Albanaca na spisak.

Na pitanje da li to otvara prostor da Srbija eventualno ne prizna rezultate izbora na Kosovu, on je kazao da sada ne želi da spekuliše s tim šta će se dešavati u nedelju. Dodao je da Srbija ima uveravanja iz EU da na izborima neće biti manipulacija.

"Međutim, niko od nas ne može da očekuje blanko podršku ukoliko budemo videli da je na delu prevara. Neće biti blanko podrške rezultatima koji bi eventualno bili na prevaran način manipulisani od strane Prištine", kazao je Đurić.

POVEZANE VESTI

Petak 01.11.2013. 13:48
Ako je i od ovog SLINAVKA mnogo je . Za njega je važno da se izađe na izbore pa ako "ustanove prevaru neće priznati izbore" . OVO JE BEZOBRAZLUK . Izlaskom na izbore NA OKUPIRANOM DELU SRBIJE priznaje se okupacija i DRŽAVA KOSOVO . ZBOG TOGA NEMA IZBORA NI PO KOJU CENU .
Petak 01.11.2013. 16:01
ви сте и прошле године уочили превару... па сте чак и "доказе" показивали и претили затвором за појдеине... за узврат сте нудили свој "образ" и "част" као гаранцију... ? ХАХАХХАХАХАХАХА ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online