Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 01.11.2013.
01:11
N. Đorđević - Vesti A

Politički rat blokirao život

Nekoliko stotina Kragujevčana blokiralo je juče magistralni put ka Kraljevu i alternativne saobraćajnice, čime je potpuno zaustavljen saobraćaj u tom pravcu. To je urađeno u znak protesta na blokadu radnika Autosaobraćaja koji već osam dana drže barikade na istom putu nekoliko stotina metara dalje.

Neprohodne ulice i putevi: Protest radnika "Saobraćaja"
 

Meštani okolnih naselja tvrde da im je zbog radničkog protesta ugroženo pravo na normalan život.
 

I Topola trpi

Predsednik opštine Topola Dragan Jovanović, kaže da je situacija sa prevozom katastrofalna, jer Autosaobraćaj ne poštuje ugovor koji su imali. On je bio prinuđen da angažuje druge prevoznike da bi đaci i zaposleni mogli da putuju u Aranđelovac, Kragujevac, Mladenovac i Gornji Milanovac.

- Zaposleni ne mogu na vreme da odlaze na posao, deca u školu, a stari i bolesni kod lekara. Kroz naša naselja tutnje kamioni i šleperi, ulicama koje nisu predviđene za to - kaže Dejan Vulović, predsednik Saveta MZ Mala Pčelica.


Vozači koje je kontrablokada zatekla negodovali su sirenama, ali su ipak morali da se vrate u Kragujevac i Kraljevo ili da potraže zaobilazne puteve preko Knića.
Radnici Autosaobraćaja već osam dana neprekidno dežuraju pored parkiranih autobusa na magistrali i pruzi. Kažu da neće odstupiti ni milimetar. Oni su prošle nedelje imali sastanak sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, sa kojim su jedino hteli da pregovaraju. Obećao im je da će njihove probleme rešiti do 1. decembra. Do tada oni nemaju nameru da se pomere sa puta i pruge.
 

Traži pomoć policije: Veroljub Stevanović

Lokalna uprava u Kragujevcu tvrdi da je radnički protest politički instruisan.
- Ovo je priča iza koje stoje SNS. Kad nikako drugačije ne mogu da promene vlast u Kragujevcu, onda hoće da je pomalo krnje - rekao je gradonačelnik Veroljub Stevanović koji se za pomoć obratio i direktoru policije Miloradu Veljoviću.


Osmog dana štrajka radnike Autosaobraćaja obišli su predstavnici policijskog sindikata i doneli im sokove.
 

Blokiran i most na Dunavu

Radnici smederevske fabrike železničkih vozila Želvoz u restruktuiranju i dalje blokiraju most na Dunavu koji spaja centralnu Srbiju s Vojvodinom.
Štrakjkači kažu da neće prekinuti blokadu pre razgovora sa predstavnicima vlade.

Štrajkači tvrde da je gradska vlast doprinela propasti preduzeća koje trenutno ima svega pet ispravnih autobusa. Štetu zbog blokada, kontrablokada i političke ujdurme sada trpe obični ljudi. Železnički saobraćaj od Kraljeva do Lapova takođe je zaustavljen jer su radnici Autosaobraćaja blokirali i prugu na ulazu u Kragujevac.

Autobuska stanica u Kragujevcu je već dve nedelje u blokadi. Autobusi drugih prevoznika prinuđeni su da putnike kupe po okolnim ulicama. U gradu od 170.000 stanovnika više ne mogu da se dobiju informacije o polascima za druge gradove jer se na telefon niko ne javlja.

FAP ostaje na pruzi

Sastanak predsednika opštine Priboj Lazara Rvovića i štrajkačkog odbora FAP nije doveo do deblokade barske pruge i regionalnog puta ka graničnom prelazu Uvac, prema BiH.
Štrajkači nisu prihvatili nikakva privremena rešenja. Fijatova fabrika u Kragujevcu se do sada nije oglašavala. Do pre dva dana, dok nije počela blokada pruge u Priboju vozila 500L namenjena tržištu SAD transportovana su do luke Bar trasom dužom 200 kilometara.

POVEZANE VESTI

Petak 01.11.2013. 10:52
''evroljub'' stefanović očigledno ne zna da problem Autosaobraćaja datira još mnogo pre dolaska na sns...bolje da objasni zašto skupština grada koja ima udela u Autosaobraćaju nije se potrudila da nađe adekvatno rešenje,nego ih je pustila niz vodu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online