Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 25.10.2013.
14:03
N. S. Preradović - Vesti A

Bajatović ljulja vladajuću koaliciju

U kolikoj meri je oslabila koalicija Vučićevih naprednjaka i Dačićevih socijalista, pokazaće epilog afere Srbijagas. Zorana Mihajlović, ministarka energetike i funkcionerka SNS-a ne prestaje da optužuje prvog čoveka Srbijagasa Dušana Bajatovića, potpredsednika SPS-a, zagovarajući njegovu smenu.

Nije primetila: Zorana Mihajlović
 

Najavila je i da će o stanju u toj kompaniji koje, kako je ocenila, direktno utiče na finansijsku i energetsku stabilnost države, ona i ministri Krstić i Radulović narednih dana razgovarati sa premijerom Dačićem.


Ne sporeći da je sudbina Srbijagasa državno pitanje, Dačić je konstatovao da nije reč samo o tome da li će Bajatović ostati na čelu tog preduzeća. Podsetio je da cena gasa ne može biti socijalna a da se istovremeno od preduzeća koje vodi Bajatović traži profit.


- Ako je nešto ukrao, treba da odgovara. Ja ga ne branim. Slažem se da više ne može ovako sa Srbijagasom - rekao je Dačić i objasnio da Srbijagas duguje Rusima i državi, ali i da njemu duguju.
 

Nema krize

Potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović izjavila da nema krize u vladajućoj koaliciji. Napomenula je da je preksinoć bila sa premijerom Dačićem na dva skupa i da "nije primetila da nešto nije u redu".

- U Srbiji je svaki ekonomski problem ujedno i politički - kaže za "Vesti" Milan Kovačević, konsultant za strana ulaganja. On negira tvrdnje da je cena gasa socijalna.


- Naprotiv. Problem Srbijagasa biće rešen onog trenutka kada na čelu preduzeća bude profesionalac, a ne stranačka ličnost - kategoričan je Kovačević.


Branko Pavlović, bivši direktor Agencije za privatizaciju, međutim smatra da ministarka Mihajlović, ministar Radulović i premijer Dačić nemaju predstavu o vođenju velikih sistema.


- Cena gasa je socijalna i neodrživa, i jednom zasvagda mora se napraviti plan na osnovu koga Srbijagas neće praviti tekuće gubitke. S druge strane Bajatović ima odrešene ruke i uvek može da se pravda nerealno niskom cenom gasa. Ministarka treba da disciplinuje čitavu privredu Srbije, jer samo na taj način može da disciplinuje Srbijagas - kaže Pavlović.
 

Ministri, gde su rešenja?

Poslanik LDP-a Kenan Hajdarević pitao je juče u Skupštini Srbije zašto ministarka Mihajlović i ministar Radulović još nisu ponudili konkretne mere za restrukturiranje Srbijagasa. Pitao je i zašto Vlada ne ukine posrednika pri uvozu gasa i ne pokrene inicijativu za povećanje rudne rente koja je tri odsto za NIS, a sedam odsto za ostale i tako donekle obezbedi novac za bolje poslovanje.

POVEZANE VESTI

Petak 25.10.2013. 17:17
Krenuli Amerikanci i Trilaterala na Juzni tok... Insajder je bio uvod...
Petak 25.10.2013. 19:24
sendvičari, ne brinite ! Dogovoreno je da se podigne cena TNG-a, koja ionako, skače za 1 din, svakog 3. dana... Tako da, ne brinete... džepovi će se popuniti, pa će i salama i krastavci biti svežiji.... a i kifle....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online