Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.10.2013.
13:36
Beta A

Skupština: Opozicija rešeta pitanjima ministre

Na redovnoj sednici Skupštine Srbije, 22. oktobra, predstavnici opozicionih stranaka izrešetali su pitanjima ministre Vlade o brojnim problemima koji muče Srbiju, a njihova rešenja nisu na vidiku.

Skupština Srbije (foto: arhiva)
 

DSS: Gde će glasati raseljeni

Demokratska stranka Srbije pitala je u Skupštini Srbije na kom mestu će glasati raseljeni sa Kosova u užoj Srbiji, gde će biti biračka mesta i ko će brojati te glasove.

"To je potpuno nejasno. Postoje spekulacije da biračkih mesta u Srbiji neće biti i da će glasati poštom. Da li je to tačno", upitao je šef poslaničke grupe DSS Slobodan Samardžić u delu sednice za poslanička pitanja u parlamentu.

On je ocenio da je "izborni haos" na Kosovu, da većina Srba sa Kosova ne želi da izađe na lokalne izbore i da je izvesno da će ih ogroman procenat bojkotovati.

Batić "stisla" ministre sa svih strana

Zamenica šefa poslaničke grupe Srpski pokret obnove Demohrišćanska stranka Srbije Olgica Batić zatražila je od ministra prosvete Tomislava Jovanovića da razjasni nedoumice o polaganju male mature, a ministraku zdravlja koliko dugo se čeka na ugradnju veštačkog kolena i da li je moguće tu intervenciju platiti iz "svog džepa" kako se ne bi čekalo.

Olgica Batiće je pitala ministre poljoprivrede i trgovine, Dragana
Glamočića i Rasima Ljajića, da li postoji stav vlade o pitanju
genetski modifikovane hrane.

Ona je Glamočića pitala da li će biti usvojena strategija razvoja
poljoprivrede, a ministra finansija Lazara Krstića da li je ministarstvo uradilo analizu oporezivanja dela bankarskog profita koje banke stiču provizijom, navodeći da su banke, prema podacima Narodne
banke Srbije, na privizijama zaradile 400 miliona evra za godinu dana.

DS: Ko je kriv za kolaps zdravstva

Demokratska stranka (DS) pitala je danas ministarku zdravlja Slavicu Đukić Dejanović ko je odgovoran za kolaps zdravstvenog sistema u kome se građani svakodnevno suočavaju s brojnim problemima u lečenju i gube trku sa životom.

U delu sednice za postavljanje poslaničkih pitanja u Skupštini Srbije, poslanik DS-a i predsednik skupštinskog Odbora za zdravlja Dušan Milisavljević pitao je ko je odgovoran za nestašicu lekova i stentova i naveo da je ministarka zdravlja kazala da su za stanje u zdravstvenim ustanovama odgovorni njihovi direktori.

"Pitam ministarku zdravlja ko je postavio te direktore koji su doveli do propasti sistema zdravstva", upitao je Milisavljević.

LDP: Šta je sa žrtvama rata

Poslanik Liberalno demokratske partije Kenan Hajdarević je, povodom 21. godišnjice od otimice i ubistva 16 Bošnjaka u Sjeverinu, pitao premijera Ivicu Dačića i ministra za rad Jovana Krkobabića kada će porodicama žrtava biti priznat status civilnih žrtava rata i dokle se stiglo u tom poslu.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online