Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Petak 18.10.2013.
13:20 >> 13:37h
Beta A

Bivši predsednik o sadašnjem: Dve nule

Počasni predsednik Demokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić pokušava da se distancira od političke odgovornosti za ono što je činio devedestih godina prošlog veka.

I Vučić je začuđeno gledao ovo držanje ruku pod ruku: Tomislav nikolić i Boris Tadić
 

Povodom Nikolićeve izjave da je predsednički mandat počeo od nule, jer mu njegov prethodnik, Boris Tadić, ništa nije ostavio u nasleđe, Tadić je rekao da je, posle vladavine Nikolićevog političkog režima, svoj predsednički mandat krenuo sa tačke koja je bila daleko ispod nule.

Stanislava Pak: On je frustriran

 

Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković odbacila je kritike Borisa Tadića na račun Tomislava Nikolića i ocenila da je Tadić "doveo Srbiju do ruba propasti".

 

"Uvrede bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića izraz su frustracije i nemoći i ispod svakog su nivoa. Tadić je osam godina mimo Ustava držao sve poluge vlasti i doveo Srbiju do ruba propasti", navela je Stanislava Pak u izjavi za javnost.

 

Stanislava Pak je navela da svi uspesi koje je Tadić sebi pripisao "možda postoje u virtuelnom svetu".

 

"To su rezultati, a za nekoga je to virtuelni uspeh. Sudeći po pismu, za Tadića je dodatno frustrirajuća činjenica da je predsednik Hrvatske Ivo Josipović došao u zvaničnu posetu Srbiji. Bivši predsednik je razumeo da on ima ekskluzivno pravo na te susrete. Inače, tokom njegovog mandata, osim na ličnom nivou ti susreti nisu imali konkretan benefit za državu Srbiju, niti je rešeno makar jedno pitanje koje opterećuje dve zemlje", navela je ona.

"Nakon vladavine njegovog političkog režima, preuzimajući funkciju predsednika Srbije, ja nažalost nisam krenuo od nule. Krenuo sam od tačke koja je bila daleko ispod nule, u dubokoj civilizacijskoj provaliji", naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

On je naveo da je posle politike koju je Nikolić zastupao tokom svog celokupnog političkog delovanja i u kojoj je do juče aktivno učestvovao, Srbija bila osramoćena zemlja povezivana s ratnim i političkim zverstvima, u dubokoj krizi ekonomskog, političkog i vrednosnog sistema.

"Srbija je bila zemlja koja je morala ponovo da gradi svoj ugled nakon memljivog mraka Nikolićevih devedesetih", naveo je Tadić i dodao da je takvu Srbiju nasledio i predstavljao u svetu na početku svog mandata, a Srbija koja je zatekla Nikolića bila je daleko od one koju je ostavio njegov sistem.

"Daleko ispod nule je bila politika sadašnjeg predsednika koji je podržavao politički kriminal, koja se zasnivala između ostalog i na zluradim komentarima na ubistva premijera i novinara i blokirala sve demokratske promene u Srbiji kao i sva moguća resenja za problem Kosova", ocenio je Tadić.

Prema Tadiću, za Nikolića je očigledno nula stabilizacija mira i regionalnog pomirenja, pa čak i postizanju nacionalnog konsenzusa o strateškim ciljevima Srbije, bez kog on danas ne bi govorio o evropskoj budućnosti.

"Sa različitih strana te iste nule koju pominje Nikolić se nalazi Srbija pre mojih mandata i nakon njih", kazao je Tadić i dodao da "Nikolić očigledno zamenom teza pokušava da se distancira od političke odgovornosti za ono sto je činio i u šta se zaklinjao svom tadašnjem vođi" Vojislavu Šešelju.

Tadić je istakao da je problem što Nikolić ne pokazuje odgovornost ni za svoje sadašnje istupe.

"Sada, pored kontradiktornih izjava van svakog smisla, jedino čime ima da istupi pred javnost je upravo nespretni nastavak politike, koju je opstruirao i napadao godinama i onemogućavao njenu realizaciju" napisao je Tadić.

On je ocenio da je najveći apsurd to što Nikolić kaže da Srbija vise nije zemlja beznađa i podsetio ga da ju je u to beznađe uveo on sa svojim političkim istomisljenicima.

"Upravo zbog te politike koju je on zastupao Srbija je ušla u ogromne probleme sa kojima se i danas suočava", kazao je Tadić i dodao da Nikolić samo balansira između svojih političkih i vrlo privatnih interesa, izgovarajući sa pijedestala predsednika Republike notorne kontradiktornosti skoro svaki put kada nesto kaže.

POVEZANE VESTI

Petak 18.10.2013. 13:23
Ja ovde na slici vidim 3 nule, stim sto jedna gleda ljubomorno iza coska, i razmislja dal da hapsi ili ne !!! :-P
Petak 18.10.2013. 13:27
Tadić pljuje sam sebe . ON je dozvolio da se napravi SNS . Oni su OTELI MANDATE RADIKALIMA I UZ TADIĆEVU POMOĆ NAPRAVILI SNS . DS I SNS su bratske partije koje će se UJEDINITI po naređenju BRISELA I EZ ZLIKOVACA i tada će ZADATI SMRTNI UDARAC SRBIJI . Veće IZDAJNIKE SRBIJA NIJE IMALA OD KOSOVSKOG BOJA DO DANAS .
Petak 18.10.2013. 13:24
dva prvoklasna govneta
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online