Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 12.10.2013.
13:03
D. Dekić - Vesti A

Vučić na meti partijskih kolega

Tajkunskom udaru na vicepremijera Srbije i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića pridružili su se i neki ljudi iz vrha SNS-a, a kako se čuje u visokim političkim krugovima, u pozadini tih napada je bitka za prevlast u najjačoj srpskoj stranci i nadmoć u tajnoj policiji.

Nezadovoljni drugovi: Aleksandar Vučić
 

Prema tim informacijama, u toku je žestoka bitka za poziciju prvog čoveka Bezbednosno-informativne agencije jer bi dvojica visokopozicioniranih naprednjaka da na to mesto proguraju čoveka od poverenja predsednika Republike i bivšeg lidera SNS-a Tomislava Nikolića.


Vučić je, kako objavljuje jedan beogradski tabloid, saznao da se član Predsedništva stranke i poslanik Vladimir Cvijan, po nalogu Olivera Antića, savetnika Tomislava Nikolića, tri puta tajno sastao sa najbogatijim Srbinom Miroslavom Miškovićem. Ti sastanci iza zatvorenih vrata su vicepremijeru dokaz o postojanju pakta tajkuna i drugih moćnika s pojedincima iz vrha SNS-a.
 

Ista kuhinja

Mediji su tokom protekle dve godine u nekoliko navrata objavljivali da postoje trzavice na relaciji Nikolić-Vučić, a akteri su i tada bili Cvijan i Mišković. Krajem 2011. Nikolić je negirao da se svađao sa Vučićem zbog Cvijanove odluke da bude jedan od advokata Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam. U prvi sukob sa Miškovićem, Vučić je, kako se pre godinu dana spekulisalo, došao kada je odbio da biznismena Branislava Grujića postavi za potpredsednika Vlade, a taj jaz produbljen je hapšenjem najbogatijeg Srbina.

Deo naprednjaka je, priča se u stranci, nezadovoljan i ljut što su se borili za pobedu na izborima, a umesto njima, Vučić je važne funkcije u državi poverio nestranačkim ljudima.
O sprezi tajkuna, nekih političara i analitičara u avgustu ove godine otvoreno je govorila potpredsednica SNS Zorana Mihajlović, ustvrdivši da se bez argumenata napada stranka i njen lider Aleksandar Vučić.


- Ko plaća te analitičare? Da li je to Miroslav Mišković? - zapitala je Mihajlovićeva, ukazujući na koju stranu idu sumnje.


Pokušaji da tokom jučerašnjeg dana pronađemo Vladimira Cvijana završeni su bezuspešno, a čitava medijska priča analitičaru Dragoljubu Anđelkoviću, "na prvu loptu", zvuči neverovatno.


- Ne ulazeći u konkretna imena tih ljudi, ne može se isključiti da ima nezadovoljnika u SNS-u, kao i unutarpartijskog rovarenja, ali ne u tako velikim dimenzijama kako se to medijski plasira. Rejting Vučića je, međutim, sada toliko veliki da mu ne mogu ništa - kaže Anđelković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online