Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 02.10.2013.
21:14
Beta A

DSS: Srbija dala sve, pregovori gotovi

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije i bivši ministar za Kosovo Slobodan Samardžić izjavio je u sredu da su pregovori i dijalog za koje premijer Ivica Dačić "preti" da će ih prekinuti zapravo gotovi, jer je Srbija "sve dala što je imala da da".

Slobodan Samardžić: Dačić ide na Kosovo kao u, recimo, Mađarsku

"Pošto je Dačić sam doprineo da Kosovo bude nezavisna država i pokušao da Srbe gurne silom u tu nezavisnu državu, zašto se sada čudi kada mu vlasti države koju je on priznao ne dozvoljavaju da vrši izbornu kampanju u stvarima, odnosno izborima koje organizuje ta država", rekao je Samardžić agenciji Beta.


Samardžić je naveo da je Dačić sporazumima koje je prihvatio zajedno sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem doveo do toga da "na Kosovo ide kao u, recimo, Mađarsku".
 

Pročitajte još:

* Vlada u Prištini odbila zahtev Dačića da poseti Kosovo

* Nemačka: Ne prekidajte pregovore, Beograde i Prištino

"Srbija je sve dala što je imala da da i preostaje joj samo da potpiše obavezujući pravni sporazum sa Prištinom iz 7. tačke nemačkog zahteva i Dačić to veoma dobro zna", rekao je Samardžić.


Samardžić je dodao i da Dačić takođe zna da je potpisujući i prihvatajući sve sporazume do sada, to učinio sa separatističkom Vladom Kosova i da su oba njegova partnera, i Brisel i Priština, bili zainteresovani za te sporazume jer "oni znače priznavanje Kosova od strane Srbije".


"Izbore je raspisala predsednica Kosova Atifete Jahjaga, a Dačić se zajedno sa Nikolićem i Vučićem svrstao u red iza nje sprovodeći njenu odluku", rekao je Samardžić.


Vlada Kosova odbila je ranije danas zahtev premijera Srbije Ivice Dačića da poseti Kosovo, a Dačić je upozorio Brisel da će prekinuti učešće u pregovorima ako Priština ne bude dozvoljavala srpskim zvaničnicima da posećuju Kosovo do kraja kampanje za kosovske lokalne izbore, zakazane za 3. novembar.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.10.2013. 21:44
Evo nam ponovo stize politicki liliputanac sa Bajlonove pijace da nam objasni sta su uradili, Nikolic, Dacic i Vucic.U podnaslovu pise; " i bivsi ministar za Kosovo." Cudno. "Drug Bivsi", nam ne objasnjava sta je uradi za vreme svog mandata da ne bude nezavisno i da ne dodje do polozaja do kog je doslo. Gradjani Opstine Raske, Leska, Leposavica, dobro znaju kakav je ministar bio "bivsi". Dobro pamte kolonu kamiona, od kafane "Markov konak, (Bisina) pa sve do Rudnice. Kolona je pocinjala da se stvara u jutanjim casovima do popodne, a prelazak policijskog punkta u Rudnici je pocinjao u ponoc. Ko je gospodine "bivsi" i za ciju korist svercovao robu. Tu vam je izmigoljilo Kosovo, u svercu.
Sreda 02.10.2013. 21:58
Na Kosovu moras da znas da govoris siptarski, a u Madjarskoj ne moras.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online