Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Nedelja 29.09.2013.
12:09
J. L. Petković - Vesti A

Smenjen jer nije dao da kradu!

Slobodan Denić nedavno je smenjen s mesta direktora Zavoda za zdravstveno osiguranje u Gračanici, zvanično uz neverovatno objašnjenje jer je - "na najgrublji mogući način vređao savetnika predsednika Srbije Marka Đurića i ministra bez portfelja zaduženog sa Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina".

Denić za "Vesti" tvrdi da je sve to "obmana i neistina koju je sročila Kancelarija za Kosovu i Metohiju" jer na tom skupu u Gušterici gde je "vređao" nije ni bio, već da je pravi razlog za otkaz osveta jer je kandidat građanske inicijative "Simonida" za gradonačelnika Gračanice.

"Grešan" i zbog žene

 

Zanimljivo, Denić je u isti dan dobio i upozorenje otkazu u kome se pominje čak i njegova žena.


"U navedenom obaveštenju se ističe da ste aktivno uključeni u predizbornu kampanju usmerenu protiv liste Srpska, kao predstavnik izborne liste Simonisa, koju ste obrazovali sa svojom suprugom Draganom Denić", piše u upozorenju RZZO-a koji je potpisao direktor dr Momčilo Babić. 

Najskandoliznije u čitavoj priči su, međutim, njegove tvrdnje da je godinama upozoravao na nezakonite radnje u srpskim zdravstvenim ustanovama na Kosovu, odnosno da je je više od 100 miliona dinara (oko 90.000 evra) tako potrošeno, ali da na njegove dopise niko nije reagovao. Denić veruje i da je to jedan od razloga za njegovu smenu.


Smenjeni direktor ističe da samo u Domu zdravlja u Gušterici 2010. godine nenamenski utrošeno oko 55 miliona dinara koja su bila namenjena za porodilje. Zatim, da je dve godine kasnije u istoj ustanovi nenamenski utrošeno još 14 miliona dinara koji su bili predviđeni za plate radnicima, koju nikada nisu primili, dok su istovremeno "direktor Doma zdravlja Bogoljub Stefanović i njegova stručna služba govorili radnicima da je Fond kriv što ne primaju plate na vreme".


Nezakonitih radnji je bilo, tvrdi Denić, i u Kliničko-bolničkom centru Priština koji radi u Gračanici.


"Javašluka i samovolje" bilo je, dodaje, i u slučajavima isplate plata za 60 nastavnika i saradnika u medicinskim školama za fiktivna radna mesta. Njih čak 40 primalo je duple plate, iako nisu obavljali nikakav posao u zdravstvu. On navodi da za sve poseduje dokaze, kao i dokumentaciju, da je na vreme obaveštavao sve od Republički zavod za zdravstveno osiguranje i Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, sada Kancelariju.


- Posebna priča je neevidentiranje humanitarne pomoći koju zdravstvene ustanove primaju od raznih donatora. Reč je o lekovima, sanitetskom materijalu, nafti, sredstvima za dezinfekciju i higijenu, aparaturima, reagensima - ističe Denić.


Takođe, dodaje on, javna je tajna da zdravstveni radnici primaju po dve plate, iz kosovskih institucija i iz budžeta Srbije, a na pitanje zašto o ovome ranije nije govorio, kaže da su imali zabranu da bilo šta javno kažu.

Vulinov odgovor

 

U odgovoru "Vestima" u Kancelariji za Kosovo i Metohiju kažu da nemaju nikave veze sa smenom Denića.


- Ne utičemo na kadorvsku politiku bilo kog preduzeća - kazao je Aleksandar Vulin.
Dodaje se da su na "na terenu bili predstavnici Skupštinskog anketnog odbora, na čelu sa Momirom Stojanovićem i istraživali upozorenja i nepravilnosti na koje je ukazivano".


- Stojanović će uskoro izneti više informacija na tu temu, a Kancelarija za KiM nema nadležnost da proverava navode o zloupotrebama - rekao je Vulin.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.09.2013. 12:28
Zasto je zabranjeno komentarisati vesti koje imaju veze sa gej paradom?????????????????????????????????????????????????
Nedelja 29.09.2013. 13:38
Do pre par dana je bilo poznato sedam uslova koje je Berlin spreman da predoči Srbiji, neophodnih za njen prelazak u svetlu evropsku budućnost, sada vidimo da su se tim zahtevima pridružili i drugi. U novom paketu vidljiva je određena nervoza Berlina, povezana sa nesigurnošću u mogućnosti Beograda da natera Srbe sa severa da uzmu učešće u Prištinskim izborima i samim tim okonča sa “kosovskim projektom”, toliko važnim za Nemačku.Zbog toga se u “nemačkim uslovima” toliko dosledno, u različitim varijacijama uz stalna dubliranja, neprekidno ponavlja u suštini jedan te isti zahtev – de iure normalizacija državnosti “Republike Kosovo”.
Nedelja 29.09.2013. 13:43
Sadašnja Nemačka, toliko oduševljena ustupcima srpske vlade bez presedana, uveliko je prevazišla propagandne napore Trećeg Rajha, pa jednostavno traži ispunjenje uslova uopšte se ne trudeći da bilo šta ponudi zauzvrat. Uslovi moraju biti ispunjeni i tačka! Nikakva diskusija i pitanja nisu predviđeni. Predstavnici Bundestaga, uopšte se ne obazirući na istorijske paralele, izdaju naređenja koja se moraju bespogovorno ispuniti. Kako voli da ultimativno istakne Šokenhof – nema nikakvih ustupaka u uslovima koje zahteva EU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online