Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 02.09.2013.
18:11
Beta A

Vučić: Za Vladu su svi jednaki - i Bošnjaci, Albanci...

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skupštini da Vlada neće tolerisati dugačije ophođenje državnih institucija prema građanima koji nisu Srbi.

Nećemo tolerisati razlike u ophođenju prema pojedincima: Aleksandar Vučić
 

"Želim da svaki Bošnjak ili Srbin u Sjenici, Tutinu, Prijepolju.., na jednak način doživljava ovu vladu i da zna da su joj svi ljudi isti", kazao je Vučić.

On je to rekao povodom izlaganja poslanika Stranke demokratske akcije Sandžaka Enisa Imamovića koji je ukazao da su Bošnjaci u Sandžaku u teškom položaju zbog nerazjašnjenih ubistava i "selektivne primene zakona" i nezaposlenosti koja je u Tutinu veća od 70 odsto, a u Novom Pazaru 52 odsto. Vučić je rekao da će do kraja dana proveriti sve što je čuo od Imamovića i "ako ima istine" u izlaganju Imamovića, "preuzećemo odgovarajuće mere".

"Razlike u ophođenju i ponašanju u tužilaštvu, policiji... prema pojedincima jer su druge vere i nacije, nećemo tolerisati", kazao je Vučić.

On je rekao da se ne plaši izlaska nezadovoljnih građana na ulice, ali smatra da se problemi ne rešavaju na ulicama, već u institucijama. Vučić je pozvao privrednike i žitelje Sandžaka koji imaju bilo kakvu ideju za razvoj tog kraja da o tome obaveste Vladu da bi dobili pomoć za to.

"Ne pomažemo mi samo strance, već i dobre domaće planove", dodao je Vučić.

Imamović je nakon Vučićevog izlaganja rekao da podržava rekonstrukciju vlade. Jedini albanski poslanik u skupštini Srbije, Riza Haljimi zatražio je da se "zaustavi diskriminatorska politika" prema njegovim sunarodnicima i preispita rad Koordinacionog tela za jug Srbije koji, kako je naveo, dokazuje tu diskriminaciju.

"U toku 13 godina rada tog tela za jug Srbije, gde Albanci čine 65 odsto stanovništva u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, nijednom nije razmotrena mogućnost da Albanac bude predsednik tog tela ili šef", kazao je Haljimi i dodao da dugo u toj kancelariji nije radio nijedan Albanac.

Haljimi je ukazao da je stopa nezaposlenosti Albanaca u Preševskoj dolini 80 odsto, a rekao je i da još nije sanirana šteta u toj oblasti nastala 1990-ih godina.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.09.2013. 18:55
Ovaj je dobio titov kompleks ! Zato u Vukovaru rulja ruši tablu sa dvojezičnim pismom ! Kakav nagli zaokret Vučiću, svima si pobjegao, čak te ni Mira Marković ne bi mogla pratiti !
Ponedeljak 02.09.2013. 22:57
Ta prica nema veze samo s Raskom oblasti, to je opste mesto u Srbiji... Nezaposlenost, kriminal, korupcija... Pazar, Sabac, Negotin, Vranje, Becej... Kakva je razlika... Sto rece Voja, nova politika je potrebna, a ne ljudi...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online