Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 14.08.2013.
17:45
Beta A

Đilas: Vanredni izbori "odmah posle kosovskih"

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je da predsednik Srpske napredne stranke (SNS) i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić namerava da osvajanjem apsolutne većine na vanrednim izborima "formalizuje autokratiju koja je već na delu".

Predsednik DS-a Dragan Đilas
 

"Uz permanentne napade na DS, Vučić zapravo priprema teren za raspisivanje izbora nadajući se da će na ovaj način SNS uspeti da osvoji apsolutnu većinu a on, lično, formalizuje autokratiju koja je već na delu", rekao je Đilas u intervjuu Vranjskim novinama.

Đilas je ocenio da će vanredni izbori u Srbiji biti održani "odmah posle kosovskih", a najkasnije do proleća, ako na Kosovu sve protekne kako treba.

"Promene u Vladi su posledica želje Vučića da dodatno marginalizuje predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Vučić želi, očigledno, izbacivanjem nekih Nikolićevih ministara i dovođenjem 'svojih', da dodatno ojača svoj uticaj i u Vladi i u stranci", rekao je Đilas.

Đilas je dodao da je Vučić, sa druge strane, na taj način hteo da oslabi svoje koalicione partnere.

"Dinkića je izbacio iz Vlade, a Dačića destabilizovao unutar SPS. Sada pokušava da mu oduzme i Ministarstvo unutrašnjih poslova uprkos tome što premijer i ne kontroliše ovaj resor", rekao je Đilas.

Predsednik DS je naveo da se ta stranka ne plaši izbora, jer istinska evropska opcija među biračima ima mnogo veću podršku od 10 odsto ili 15 odsto.

Đilas je naveo i dase borba protiv korupcije "uglavnom svela na hapšenje članova DS".

"Znam da se DS optužuje za mnogo toga, često i sasvim neopravdano. Bez obzira na to, svako ko se ogrešio o zakon, treba da odgovara. Ali, zašto se ljudi, bez ikakvog razloga drže u pritvoru, poput Slobodana Kocića, bivšeg gradonačelnika Leskovca, ili Saše Dragina, koji čame u zatvoru četiri, odnosno čak osam meseci? To je
klasična politička zloupotreba", naveo je Đilas.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.08.2013. 21:21
Bojim se da ce teranje Srba na izbore na Kosovu po svaku cenu da bude inicijalna kapisla za njihovo iseljenje ili zbeg sa Kosova. Onda ce izbora biti u to sam skoro siguran, ali ce onda nekome presesti. Ne znam cemu se ova kreatura nada kada oni sigurno nece dobiti te izbore ali mogu dobiti ono sto ce sledovati i SNS-u posle izbora. Bolje da ne priziva djavola i neka se pokrije preko glave da ga niko ne vidi i ne cuje manje ce ga boleti .
Sreda 14.08.2013. 22:03
A zasto ne pre Albansko- Kosovski izbora ?
Četvrtak 15.08.2013. 00:15
Svaka cast za komentar, tvoje misljenje deli vecina Srba ali nemaju muda da ucine nesto vise od misljenja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online