Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 09.08.2013.
19:27
Beta A

Ristić: Gazivode su imovina Srbije

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izrazio je danas bojazan da će pregovarački tim Beograda u dijalogu sa Prištinom "popustiti pred ucenama i prepustiti jezero Gazivode Prištini".

Ristić je poručio Beogradu i Prištini da je jezero Gazivode, veoma važno za sever Kosova, "imovina Srbije i imovina žitelja Ibarskog Kolašina".


"Prilikom izgradnje jezera Gazivode potopljeno je 13 sela, 3.500 ljudi je zbog punjenja akumulacije, samo jedne jeseni, moralo da napusti svoje kuće, Kolašin i Kosovo i Metohiju", rekao je Ristić.

Boji se da će Beograd popustiti pred ucenama Prištine: Slaviša Ristić


Dodao je da "niko nema pravo, posebno ne Priština da prisvaja nešto što mu ne pripada".


"Jezero Gazivode će ostati imovina ovog naroda i pregovarački tim Beograda u Briselu mora znati da jezerom Gazivode, kao i do sada, moraju upravljati preduzeća koja formira Vlada Republike Srbije", rekao je predsednik Opštine.


Ristić je naveo da Beograd, i da želi da se odrekne svoje imovine, nema mandat da imovinu koja prirada narodu na severu Kosova i Metohije preda Prištini.


"Mi želimo da upravljamo sistemom Gazivode, ne da bismo bilo kome zatvarali vodu. I Albancima ćemo davati i vodu i struju, ali pod uslovom da to plate, jer su to pravila koja vladaju svuda u svetu, pa će vladati i na ovim prostorima", kazao je Ristić.


Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije da nema osnova da jezero Gazivode pripadne Albancima, jer je jedna trećina akumulacije u centralnoj Srbiji, a dve trećine u Zubinom Potoku. U Prištini tvrde da oni imaju pravo da  upravljaju akumulacijom.

POVEZANE VESTI

Petak 09.08.2013. 20:28
Тако је Ристићу Србине!Не попуштај београдским проданим душама..продане душе могу да нам .уше
Petak 09.08.2013. 20:06
Prelepo jezero,prirodno bogatsvo,dar od gospoda Boga..,milion puta sam tuda prolazio putujuci od Pristine do Berana.Svim iskrenim rodoljubima sa ovoga sajta preporucujem pesmu"Prokletije" od Bjesova,odslusajte,disite i pogledajte tu lepotu koja lagano postaje vlasnistvo drugih...
Petak 09.08.2013. 20:24
E moj Risticu vidis da su vas izdali na svim poljima, bolje da se puno ne nadas, sanse su ravne nuli, zivi bili pa videli, oni samo traze resenje kako to narodu da serviraju kao i uvek, nazalost. Oni ne rade za vas interes valjda ti je jasno a dogovori su samo "pro forma"sve to stoji zapisano vec duze vreme a Beograd radi za Albance.Nazalost.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online