Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Četvrtak 11.07.2013.
00:38
Beta A

"Dačiću, zaštiti Novosađane ili daj ostavku"

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak zatražio je od ministra policije Ivice Dačića da preduzme "hitne mere" i garantuje bezbednost građanima Novog Sada i njihovoj deci. Ukoliko hitno ne preduzme takve mere, nećemo videti razlog zbog kojeg bi ostao na funkciji ministra policije. U tom slučaju, LSV će ga smatrati lično odgovornim za svakog građanina Novog Sada koji strada u nekom od učestalih mafijaških obračuna, istakao je Čanak. saopštenju za javnost.

Dačić mora da preduzme "hitne mere" i garantuje bezbednost građanima Novog Sada i njihovoj deci. U suprotnom, zašto bi ostao na funkciji ministra policije?
 

Povod za Čankovo saopštenje je najnovija pucnjava usred bela dana u kojoj je teško ranjen mladić iz Sremskih Karlovaca. Podsetio je da je u Novom Sadu za nepunih godinu dana zabeleženo nekoliko pucnjava kod škola i obdaništa, što je bio slučaj i sa ovom, koja se desila nedaleko od osnovne škole i policijske stanice.

"U gradu za koji još nije u stanju da obezbedi 80, od neophodnih više stotina policajaca, ministar je pre samo tri nedelje slavio Dan i slavu policije i jedina poruka je bila da je Novi Sad - u Srbiji. U tom istom Novom Sadu, MUP već tri i po godine nije našao za shodno da imenuje načelnika policije", naveo je Čanak i ponovio zahtev svoje stranke da bude formirana Policijska uprava za Vojvodinu, koja bi, kako je ocenio, omogućila decentralizaciju i bolju organizaciju rada policije.

"Država je dužna da obezbedi sigurnost svih građana. Tražimo pravdu za Novi Sad, i celu Vojvodinu. Novosađani, kao ni građani drugih gradova i opština Vojvodine, nisu građani drugog reda. Za porez i račune koje uredno plaćaju ovoj državi zaslužuju da mirno i bezbedno izađu na ulicu", poručio je Čanak.

I Gradski odbor Demokratske stranke (DS) apelovao je na nadležne da hitno reše problem bezbednosti u gradu i ocenio da na ulicama Novog Sada više niko nije bezbedan.

"Pozivamo, po ko zna koji put, nadležne da napokon imenuju načelnika policije i pomognu Policijsku upravu u Novom Sadu većim brojem policajaca i neophodnom opremom", naveo je DS u saopštenju.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je u junu da je "napisao predlog" za novog načelnika policije u Novom Sadu i tada izrazio uverenje da će glavni grad Vojvodine dobiti načelnika "do kraja juna", čim ministar policije Ivica Dačić stavi svoj potpis na
odluku.

U Novom Sadu već više od tri godine vršilac dužnosti načelnika policije je Stevan Krstić. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.07.2013. 01:45
Da je Dacic radio posao, i ti bi bio iza resetaka zbog tvog mafijaskog obracuna ucitelju Splinteru!
Četvrtak 11.07.2013. 01:07
Da je pravde ova komunisticka bitanga bi odavno bila u zatvoru.
Četvrtak 11.07.2013. 10:00
Владо Србије, немој више, молимо те да нам помажеш… уништи нас све… твоји СРБИ из твоје јужне покрајине, коју ти волиш да називаш републиком. а1 Тачи нас не да. Каже, његови смо грађани…. :) а све гледа у наше бубреге… а1 Шта је то вода? То је оно што никад нема у КМ! а1 Онај осећај кад се ујутру “умиваш” влажном марамицом, а переш зубе кока колом… јер ти је водовод у јужном делу, а твог премијера најбољи друг је Хашим Тачи. а1
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online