Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 27.02.2013.
19:22
B92 A

SNS na istorijskom maksimumu - 41 odsto

Srpska napredna stranka ima podršku 41 odsto građana dok demokrate i socijaliste podržava po 13 odsto birača, pokazuje istraživanje B92 i Ipsos stratedžik marketinga.

SNS nikad jači, demokrate i socijalisti na drugom mestu
 

Kako je objavljeno na sajtu B92, u istraživanju je učestovalo 1.060 građana. Rezultati pokazuju da bi sada na izbore sigurno izašla svega jedna trećina građana Srbije, kao i da je nešto manje od pola birača koji bi glasali stranački opredeljeno.

Istorijski rezultat ima Srpska napredna stranka - naprednjaci su trenutno na 41 odsto podrške opredeljenih građana. Iza naprednjaka su gotovo izjednačeni socijalisti i demokrate sa 13 procenata i to je najveća promena. Afera Šarić nije mnogo škodila socijalistima, kojima je rejting minimalno pao, pa su se, zahvaljujući drastičnom padu demokrata, gotovo potpuno izjednačili. DSS i dalje ima stabilnih 7 odsto podrške.

Kada bi sada bili raspisani izbori, u parlament bi ušao i LDP sa sedam procenata podrške dok se posle mnogo vremena iznad crte nalaze i radikali. SRS je na iznad pet odsto a kao jedan od razloga za takav rezultat je i prošlonedeljno obeležavanje 10 godina odlaska Vojislava Šešelja u Hag. Ispod cenzusa i dalje su Ujedinjeni regioni Srbije Mlađana Dinkića sa tri procenta i Dveri sa 2 dva procenta podrške birača.

Građani najviše veruju Vučiću

 

Građani Srbije kao najpoštenijeg političara u Srbiji vide lidera naprednjaka Aleksandra Vučića – njega na prvo mesto izdvaja 24 procenta građana. Daleko iza je predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa 8 odsto, a na 5 procenata su izjednačeni Vojislav Koštunica i Ivica Dačić - uprkos aferi Šarić. Rezultati su pokazali i da građani Srbije misle da je Aleksandar Vučić pravi čovek na pravom mestu - čak 80 odsto građana misli da Vučić zaslužuje funkciju prvog potpredsednika vlade, a 17 procenata njih smatra suprotno.

 

Na Andrićevom vencu zaslužuje da sedi predsednik Tomislav Nikolić - to misli 71 procenat građana, dok 25 odsto njih misli da Nikolić to mesto više ne zaslužuje. Fotelja premijera Ivice Dačića možda se drmala prethodnih nedelja, ali 66 procenata birača i dalje misli da on zaslužuje tu funkciju. Jedna trećina smatra da je Dačić nezasluženo premijer. Za Mlađana Dinkića 37 odsto građana smatra da je zasluženo ministar finansija i privrede dok znatno više, 59 procenata smatra da on to mesto ne zaslužuje.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.02.2013. 19:31
Ovo je jos jedna zamka za SNS. Svojim trapavim ponasanjem nemaju sigurno toliki rejting. Posle ovog sa Kusturicom rejting ce im sigurno jos opasti.
Sreda 27.02.2013. 19:51
"pokazuje istraživanje B92" Србијо опрез!!!
Četvrtak 28.02.2013. 07:08
Posle svakog "istorijskog maksimuma", sledi blaga stagnacija, pa silazak na dole.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online