Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 28.01.2013.
12:12 >> 14:46h
Beta A

Čeda podneo ostavku zbog Cvijana

Šef poslaničke grupe Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović podneo je danas ostavku na članstvo u skupštinskom Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo jer na dnevni red sednice nije uvršćena inicijativa za smenjivanje predsednika tog skupštinskog tela Vladimira Cvijana.

Ostavka na članstvo u Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo: Čedomir Jovanović
 

Predlog LDP da se ta inicijativa stavi na dnevni red sednice Odbora podržali su samo članovi Odbora iz Demokratske stranke. Jovanović je na sednici Odbora kazao da je neprihvatljivo da Cvijan, član vladajuće SNS, ostane na mestu predsednika tog skupštinskog tela zbog istupa u javnosti i izjava o predsednici Vrhovnog kasacionog suda Nati Mesarović.

Lider LDP-a je naveo da je njegova ostavka na članstvo u Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo jasan znak krize koja postoji u institucionalnom životu, neodrživosti postojećih odnosa i otvorene diktature u koju klizi Srbija.

"Posle 10 godina u Odboru za ustavna pitanja ne želim tamo više da budem paravan za haos koji je uspostavljen u Srbiji umesto reda koji je potreban", rekao je Jovanović.

LDP je u inicijativi za smenjivanje Cvijana, koju je podnela 23. januara, naveo da je on na "skandalozan način" pretio nosiocima sudijskih funkcija, pre svega Nati Mesarović, primoravajući je da podnese ostavku.

Pošto je odbijeno da se inicijativa LDP uvrsti u dnevni red sednice, Odbor za ustavna pitanja razmotrio je amandmane na Predlog zakona o posticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Cvijanovu "bahatost" omogućili Nikolić i Vučić?

Čedomir Jovanović ocenjuje da predsednik Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Vladimir Cvijan mora da bude sankcionisan zbog otvorenih ucena i pretnji predsednici Vrhovnog kasacionog suda Nati Mesarović.

"Ideja da je tako nešto moguće mora biti sankcionisana smenom (Cvijana) i jasnom osudom partije koja ga je predložila za predsednika Odbora za ustavna pitanja", rekao je Jovanović novinarima u parlamentu. On je kritikovao Srpsku naprednu stranku, čiji je Cvijan funkcioner, što nije reagovala na istupe Cvijana, "čoveka koji preti sudijama, tužiocima, zastupa najokorelije kriminalce i istovremeno zloupotrebljava političke pozicije na kojima se nalazi".

Jovanović je kazao da Cvijan to ne radi zato što je to njegov hir nego zato što su mu to omogućili predsednik Srbije Tomislav Nikolić i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

"To je jasna politika u kojoj Cvijan ima svoju ulogu. U suprotnom bi ga sankcionisala SNS. Ne pada mi na pamet da tolerišem ljudi koji su uništavali zemlju 20 godina, koji to rade i danas", rekao je Jovanović i naveo da neće da ćuti o korupciji.

"O čemu bismo ćutali? O korupciji? Ko je sedeo godinama u upravnom odboru Metals banke, ja ili Jorgovanka Tabaković? Ko je bio ključni čovek koji je vodio kreditnu politiku Agrobanke, ja ili savetnik Tomislava Nikolića? Kome su Šarići nosili novac iz Future, meni ili onima koji su bili osniivači i upravljali Pravdom? Na šta to misli predsednik Vlade kada kaže da se protiv njega vodi kampanja? Ko to vodi kampanju protiv premijera", upitao je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.01.2013. 12:47
E, hvala Bogu, da je i ova stetocina od coveka podneo negde ostavku. Jos da je podnese na mesto predsednika NATO-partije zvane LDP, pa i da izadje iz srpskog parlamenta... uuuu, bilo bi dobro. Dace Bog, narod ce opet glasati, sledeci put mnogo pametnije nego do sada, zelim u to da verujem.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online