Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 14.01.2013.
09:31
Beta A

Srbi dočekali još jednu Novu 2013.

Pravoslavni vernici koji pored “katoličke nove godine“ proslavljaju i pravoslavno novo leto, ušli su u noći između 13. i 14. januara u 2013. godinu. Među tim vernicima nalazimo se i mi Srbi - mi, doduše, bar po slavlju i neradnim danima, priznajemo i 1. januar kao početak nove godine, tako da smo imali priliku da se još jednom veselimo istim povodom.

Vatromet u Beogradu
 


 

Oko 15.000 Novosađana na Trgu slobode

Oko 15.000 građana u ponoć je na Trgu slobode u Novom Sadu proslavilo početak nove godine po starom, Julijanaskom kalendaru.


U ponoć je, uz vatromet, nastupila grupa "Garavi sokok". Svirale su i grupe "Apsolutno romantično", "Uvertira", pevačke grupe "Zvuci s kamena" i "Rođenice", lokalna grupa "Amajlija".


Gradonačcelnik Novog Sada Miloš Vučević je zahvalio izvođačima i tehnici jer su besplatno doprineli da Novi Sad posle više godina organizuje doček Nove godine po Julijanskom kalendaru.


Kraljevo: 5.000 ljudi na gradskom trgu

Pet hiljada građana je na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu dočekalo Novu godinu po starom, Julijanskom kalendaru.


Pevali su im Filip Mitrović i Vanja Mijatović, finalisti prošlogodišnjih takmičenja "Prvi glas Srbije" i "Zvezde Granda".


"Drugi gradovi su se opredelili da im ovu noć ulepšaju afirmisane zvezde, a mi smo želeli da nastupe baš naši sugrađani, ovi mladi ljudi", rekao je gradonačelnik Dragan Jovanović.


Na Trgu se pred ponoć besplatno delila kuvana rakija, a uz kazan je svirao jedan frulaš.

Doček Pravoslavne nove godine u Nišu
 

Muzika u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću

Na trgu u Kosovskoj Mitrovici Nova godina po Julijanskom kalendaru prošle noći je dočekana uz koncert Milana Topalovića, Darka Filipovića i Milice Milisavljević-Dugalić.


U Leposaviću u Hali sportova nastupili su "No smoking orkestra" Emira Kusturice, a sa građanima je bio i Aleksandar Vulin, direktor Kancelarije Vlade Republike Srbije za Kosovo.


U ponoć je organizovan vatromet, a građani su ispaljivali pirotehnička sredstva, mada manje nego 1. januara. Organizatori sinoćnih manifedtacija na severu Kosova su bile lokalne samouprave, domovi kulture i Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.01.2013. 13:51
Srbi dočekali jednu jedinu Novu 2013!!! Nek vam je srećna i berićetna ;)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online