Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 11.01.2013.
11:33 >> 17:10h
RTS A

Priznali Kosovo pa povukli priznanje

Afrička država Sao Tome i Principe poništila je priznavanje nezavisnosti Kosova, jer odluka prethodne koalicione vlade te zemlje nikada nije usvojena u skupštini.

Ne vredi odluka Vlade države Sao Tome i Principe kada je nije izglasao parlament
 

Dačić čestitao na odluci

 

Premijer Srbije Ivica Dačić čestitao je Gabrijelu Kosti izbor za premijera Demokratske Republike Sao Tome i Principe i preneo mu zahvalnost zbog stavljanja veta na odluku prethodne vlade njegove zemlje o priznanju nezavisnosti Kosova.

 

"Tradicija dobrih odnosa naše dve zemlje našla je svoju potvrdu i u ovom važnom i pravednom činu", navodi se u čestitki koju je uputio premijer Ivica Dačić.

Predsednik Sao Tome i Principe, Manuel Pinto da Kosta, doneo je odluku o poništenju priznavanja nezavisnosti Kosova pošto odluka prethodne koalicione vlade te zemlje nikada nije usvojena u skupštini, prenosi prištinski list "Koha ditore".


"Poklon koji je zamenik premijera Bedžet Pacoli dao Kosovu za novogodišnje praznike 2011 pokazao se kao 'prazan'", ističe list, posle doluke predsednika afričke zemlje Sao Tome i Principe da poništi odluku o Kosovu.

Tadašnja vlada Sao Tome i Principe je u martu 2012. godine, tri meseca posle Pacolijeve izjave, donela odluku koja nikada nije stupila na snagu. Razlog za neglasanje u skupštini Sao Tome i Principe bili su problemi koje je demokratska vlada imala sa skupštinskom većinom.

U kosovskoj vladi, međutim nisu uzbuđeni odlukom predsednika Sao Tome i Principe. Jetlir Zuberaj, savetnik zamenika premijera Pacolija je rekao da je priznavanje iz ove države održivo i da Vlada Kosova ne komentariše unutrašnja događanja.

"Priznavanje Sao Tomea je završena priča. Imamo usmeno priznanje da je Vlada Sao Tomea donela odluku o priznavanju Republike Kosovo. Ne komentarišemo unutrašnje stanje te države", rekao je Zuberaj.

Kosovsku nezavisnost, proglašenu jednostrano, do sada je priznalo 96 zemalja.

POVEZANE VESTI

Petak 11.01.2013. 12:34
nikad cuo za tu sao tomu svasta odakle samo ispadaju ove drzave
Petak 11.01.2013. 11:37
Hehehe....."poklon"??? Ma bre primijo je on pare za to priznanje Kao i mnogi drugi!
Petak 11.01.2013. 11:43
da nijesmo bash ovdje dje s mo nebi morali da se muchimo sa ultra gadnim albancima, kamoli sreche da imamo neko ostrvo ko englezi il da smo jaki ko rusija, samo mora da ima reshenje za nashe nepozheljene goste, dodik je onaj dan predlozhijo da se preselimo u republiku srbsku, al kako bi fino bilo da se presele albanci nedje jako daleko naprimjer na mars, i da im se omoguchi socijala i neogranicheno parenje sa rodom, cela njihova planeta, a shta che oni na zemlji kad se ne snalaze n samo kriminal, gadan narod ko u bilo kojim drugim sluchajem bi nestao, da se osude vanzemaljci da ih upoznaju vjerovatno bi ih odmah pretvorili u pepeo jer za nishta drugo nevaljaju, kradljivice i siledzije fui
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online