Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 27.12.2012.
18:26
Beta A

Dačić: Dozvolili ste da vas u EU vode Nikolić, Vučić i Dačić!

Skupština Srbije će u prvim nedeljama januara razmatrati rezoluciju o principima za nastavak dijaloga s Prištinom koju će zajednički pripremiti predsednik Srbije Tomislav Nikolić i Vlada Srbije, najavio je premijer Ivica Dačić u Beogradu. Odgovarajući u Skupštini Srbije na pitanja šefa poslaničke grupe Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića, Dačić je kazao da će tu rezoluciju formalno predložiti Vlada Srbije.

Niko danas ne može da dobije na temi Kosova bilo kakve poene jer je situacija loša i mi se gotovo nalazimo na izgubljenom terenu: Dačić
 

"Niko danas ne može da dobije na temi Kosova bilo kakve poene jer je situacija loša i mi se gotovo nalazimo na izgubljenom terenu. Za evropske integracije prolazno vreme će biti u martu. Ne bih voleo da glavna tema bude Kosovo ili EU, i zato treba da napravimo balansiranu politiku koja nas neće postavljati pred tu dilemu", rekao je Dačić.

Jovanović je pitao Dačića šta je cilj naroda i zemlje i "na šta liči" kosovska politika.

"Šta se vi sporite sa mnom oko Kosova! Tomislav Nikolić vas je doveo na mesto premijera i sa njim se sporite o Kosovu", rekao je Jovanović.

"Obećavali ste narodu ulazak u EU, a dozvolili ste da vas u EU vode Nikolić, Vučić i Dačić i to uspešnije nego vi. Obišao sam celu Evropu i svet, i nisam čuo da je iko izrazio žaljenje za demokratskim snagama jer niste više evropske i demokratske snage, jer to nije vaš monopol", kazao je Dačić.

Kada ćete (Dačiću) podneti ostavku na mesto predsednika vlade: Jovanović

Na pitanje Jovanovića o tome kada će podneti ostavku na mesto predsednika vlade, Dačić je kazao da to neće učiniti, da odgovorno radi i da će građani njegov rad oceniti na izborima, za četiri godine.

"Ne znam da li ima potrebe da odgovaram na to pitanje. Neću podneti ostavku, možete da me razrešite. Ovo nije komunistička emisija, nego Skupština", kazao je Dačić.

Jovanović je ponovo oštro pitao Dačića kada će da podnese ostavku i tako "pomogne zemlji".

"Vi ste predsednik vlade koja u Srbiji ne postoji. Ne mogu reći da sam srećan zbog toga", rekao je Jovanović i naveo da Dačić treba da podnese ostavku zato što je lider institucije - Vlade, koja je samu sebe degradirala.

Jovanović je ocenio da je Srbija loša zemlja zato što ima krizu upravljanja i upitao ko vodi zemlju: Dačić ili prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić. Dačić je poručio da u Skupštini može slobodno da se postavi pitanje poverenja u Vladu, ali i naveo da još nije bilo vlade koju je podržavalo više poslanika.

Dačić: Nema sukoba Nikolića i Vlade o pitanju Kosova

Premijer Ivica Dačić rekao je da ne postoji sukob predsednika Tomislava Nikolića i Vlade Srbije o pitanju Kosova, već postoji dijalog dve institucije o načinu na koji treba da se ostvaruje ono za šta se misli da su ciljevi Srbije.

"To je potpuno legitimno", rekao je Dačić odgovarajući na pitanje poslanice Demokratske stranke (DS) Nade Kolundžije koja je ocenila da je zabrinjavajuće da se platforma o Kosovu pravi u Predsedništvu, umesto u Vladi koja po Ustavu krerira i sprovodi politiku.

 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.12.2012. 19:28
Ситуација Косова је тако компликована да се може тумачиит на више начина, Дачићу немој бити будала и ићи им на руку са својим изхитреним изјавама. Будућност Србије је Србија, а дали ће то бити ЕУ или нешто друго то зависи од интереса Србије.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online