Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 23.12.2012.
15:16
Beta A

Kakvi, crni, novi izbori?! Imamo mi veće probleme

Nisam u sukobu sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem. Zemlji u ovom trenutku ne bi odgovarali novi izbori jer postoji niz problema koji treba da se reše, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić za Prvu TV.

Premijer Ivica Dačić je rekao da se Srbija nalazi u veoma teškom razdoblju jer treba da reši problem Kosova i Metohije, ekonomske i socijalne krize i da obnovi  stanovništvo zbog čega ni građani ne bi pozitivno ocenili održavanje novih izbora.

Srbija se nalazi u veoma teškom razdoblju, jer treba da reši "kosovski problem", ekonomske i socijalne krize i da obnovi stanovništvo: Dačić
 

Govoreći o odnosima sa Nikolićem i Vučićem, Dačić je negirao medijske navode da je na sastancima sa njima govorio o tome da se naredne godine održe vanredne izbori i dodao da je isključivo bilo reči o tome kako da se obave zadaci koji zemlju očekuju u 2013. godini.

"Novi izbori bi dali drugačije rezultate nekim partijama ali bi možda doneli bolji rezultat i Socijalističkoj partiji Srbije i našoj koaliciji. Ovo nije vreme za izbore nego za političku stabilnost i jedinstvo. Ne treba da idemo na nove izbore, osim ako ne
dođe do poremećaja u vladajućoj koaliciji, ali ja mislim da nije takvo stanje", rekao je Dačić.

Premijer je ponovio da rezolucija o Kosovu ne postoji kao konačni dokument, već da je to tekst podložan promenama, zbog čega se sa njom i neće ići u parlament. Dačić je ocenio da nije važno šta će biti napisano na papiru već da je mnogo važnije da li će rešenje koje predloži srpska strana biti primenjivo i održivo, odnosno da li će moći da se sprovede.

"Ovde postoji neshvatanje procesa koji postoje... Ako želimo da rešimo pitanje Kosova, moramo sa nekim da razgovaramo. Šta ima da rešavamo pitanje Kosova ili pišemo platforme ako u Ustavu već piše da je Kosovo deo Srbije?", upitao je Dačić i rekao da ne može da se živi od proklamacija jer je narod na Kosovu u veoma teškoj situaciji i da se pita kako će mu država Srbija pomoći.

"Nećemo priznati nezavisnost Kosova"

Dačić je rekao da će naredne nedelje biti utvrđeni neki osnovni principi o tom pitanju i da će se o tome posle raspravljati u Skupštini ali da viđenje Srbije kako rešiti problem Kosova neće biti predmet skupštinske odluke jer "platforma nije sveto pismo već tekst o kojem će da se razgovara".

"O tome je bilo reči sa međunarodnom zajednicom, sa našim prijateljima i onim drugima, sa opozicijom i sa Srbima sa Kosova. Razmotriće se svi ti predlozi i sugestije i onda će da se definiše naše mišljenje o tome kako rešiti taj problem", rekao je Dačić i dodao da o tome nema problema između njega i Nikolića jer, kako je
rekao, predsednik nema ambiciju da vodi politiku Vlade.

Premijer je rekao da Srbija može i da odluči da prekine proces evropskih integracija ali da svi moraju da budu svesni posledica eventualne takve odluke, zbog čega je potrebno da se definiše realistična politika prema Kosovu koja može da se realizuje.

On je ponovio da su polazne osnove te politike da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova, da je država zainteresovana za status Srba u pokrajini i da rešavanje pitanja Kosova treba usko da bude vezano sa procesom evropskih integracija.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.12.2012. 15:30
Најбоље је да се овај Дачић поклопи ушима и да ћути.Толико је до сада лупетао глупости да се питам како је дошао до факултетске дипломе.
Nedelja 23.12.2012. 20:46
Ne nego ces ti da vladas sa 14% osvojenih i ukradenih glasova.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online