Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 23.12.2012.
14:04
J. L. Petković - Vesti A

Tači - dobar poznavalac srpske istorije

Kosovski premijer Hašim Tači, dao je sve od sebe da se spremi za osporavanje platforme za rešavanja problema Kosova i Metohije, koju je pripremio Beograd, pa je u kosovskom parlametu većinu zabezeknuo poznavanjem srpske istorije.

Pun je iznenađenja: Hašim Tači počeo priču još od Ilije Garašanina...
 

Hašim Tači, koji je u medijima više poznat po političkim parolama, jednostavnom izražavanju i turcizmima, koje rado koristi, nego po obrazovanju, iskoristio je priliku da srpske državnike razmaže u dnevno političke svrhe.

- Svima nama su poznati elaborati Garašanina iz 19. veka i kakav je on cilj imao u odnosima sa Albancima, planovi Karađorđevića početkom Balkanskih ratova, planovi Nikole Pašića, Ive Andrića o iseljavanju Albanaca sa Kosova u Anadoliju, kao i potvrđivanje ovih planova od strane jugoslovenskih komunista. Isto tako i planovi Vase Čubrilovića... , ređao je Tači, na kraju zaključivši da je "plan koji je napravio predsednik Nikolić nepravden, jer dolazi od čoveka koji je bio deo Miloševićevog plana i deo izvršniih institucija Slobodana Miloševića".

-Ovaj plan je nastavak politike Slobodana Miloševića prema Kosovu i želim da vam čvrsto obećam, da taj plan neće biti moguće sprovesti, bilo gde na Kosovu, zaključio je Tači na sednici kosovskog parlamenta.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.12.2012. 14:22
Nadam se da se sve zavrsi na kraju povoljno za Srbiju i Srbski narod.Istrajte!CCCC
Nedelja 23.12.2012. 19:11
Tačić laže ko pas. Da su komunisti imali plan da isele Albance, njih danas na Kosovu ne bi bilo. Njihov plan je bio oprečan, jer je Tito lično zabranio povratak proteranih Srba na Kosovo posle rata i najbolji dokaz za to je da Srba danas tamo ima mnogo manje nego Šiptara. Da podsetim, većina Srba je proterana sa Kosova i Metohije u toku Dr.sv.rata od strane balista.Tito je sličnu stvar uradio po pitanju preživelih Srba pravoslavne vere izbeglih iz NDH u Srbiju, naselivši ih širom Vojvodine. Veliki broj njih je direktno naseljen na imanja Nemaca koje su komunisti proterali iz Jugoslavije. Ne čudi medjutim što Tačić zna srpsku istoriju jer mu je deda bio Srbin i to pravoslavni sveštenik.
Subota 05.01.2013. 10:09
Kosovo je moja majka,moje poreklo je na Kosovu,mojii preci su sa Kosova,moja istorija je na Kosovu,moj SRPSKI narod rodjen je na Kosovu,moja SRBIJA nastala je na Kosovu.Bez Kosova nemam majku,bez Kosova NEMAMO POREKLO,bez Kosova nemam pretke,bez Kosova nemam istoriu,bez Kosova nepostoji moj SRPSKI NAROD,BEZ KOSOVA NI JA NE POSTOJIM,BEZ KOSOVA NEPOSTOJI MOJA SRBIJA......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online