Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 02.11.2012.
10:40
Beta A

Nikolić polaže nade u srpsku slogu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da bi voleo da stvori jedinstvenu politiku oko najvažnijih državnih pitanja, koja se neće menjati čim se promeni vlast.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić
 

"Nisu uzalud naši stari toliko nade polagali u srpsku slogu. Voleo bih da stvorimo jedinstvenu politiku oko najvažnijih državnih pitanja, koja se neće menjati čim se promeni vlast. Ako drugi narodi mogu da postignu tu vrstu konsenzusa, zašto ne bismo mogli mi?", rekao je Nikolić u itervjuu za novi broj "Nedeljnika".

On je rekao da je pred Srbijom težak zadatak: da ide u susret evropskoj budućnosti, uz očuvanje svog teritorijalnog integriteta i bezbednosti za sve svoje građane.

"Danas se borbe ne vode oružjem, već razmišljanjem, voljom i mudrošću. Uveren sam da ćemo tu borbu dobiti, zato što su pravda i pravo na našoj strani. Zato što za sebe i našu decu tražimo ništa više i ništa manje od onoga što dobijaju drugi", dodao je Nikolić.

On je kazao da su ovo teška vremena u kojima se njegove odluke neće dopasti baš svima. Njegov najvažniji cilj je bolji život građana, moderna Srbija, zemlja lider u regionu, rekao je Nikolić navodeći da želi da se svaki građanin Srbije ponovo oseti ponosno, sa crvenim pasošem koji će biti cenjen u svetu.

Na pitanje ko mu je uzor u svetskoj politici Nikolić je rekao da se u predsedničkoj kampanji obavezao da će spoljnu politiku voditi kao Miloš, a unutrašnju kao Karađorđe.

"Tu negde tražite moje uzore", naveo je Nikolić.

Na pitanje o dešavanjima u Demokratskoj stranci, on je rekao da ga ne interesuje njihova unutarstanačka borba, ali da je DS potrebna Srbiji reformisana.

"Mislim da je Demokratska stranka potrebna Srbiji, ali da pre toga mora da se reformiše i, pre svega, ogradi od pojedinih svojih funkcionera koji su u prethodnom periodu vlast doživljavali kao sredstvo za bogaćenje, a ne kao priliku da učine nešto za narod.
 

Nažalost, kako trenutno stvari stoje, to se sada neće dogoditi, jer i dalje figuriraju isti ljudi, iako su podeljeni u dva tabora", naveo je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Petak 02.11.2012. 11:15
http://www.youtube.com/watch?v=56nQAkfR8E8
Petak 02.11.2012. 13:06
Kakve prazne priče : Srbija ne treba da se bori oružjem, pravda i pravo je na našoj strani. Ima li u državi Srbiji pravde i prava?
Petak 02.11.2012. 16:05
Na lošu si kartu zaigrao .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online