Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 02.11.2012.
09:28
Srna A

Teško rešenje za Kosovo

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će rešenje za Kosovo biti teško i nezadovoljavajuće, te poručio da će srpska vlast imati nešto realističniji pristup tom pitanju.

Trudićemo se da dobijemo što je moguće više za naš narod, a da izgubimo najmanje što moramo : Aleksandar Vučić
 

Vučić je rekao da se neće odustati od Ustava Srbije, ali da ne želi da govori o konkretnim modelima buduće srpske platforme za Kosovo.

On je naveo da postoje još dva do tri predloga oko samog tehničkog koncepta platforme i da će se tek videti da li će javnosti biti otkriven celi dokument ili samo njegovi okviri.

Odgovarajući na pitanje da li je tačno da EU sada "gura" recept, prema kojem bi, Srbi sa severa Kosova imali fiskalnu autonomiju u okviru nezavisnog Kosova, Vučić je rekao da je nešto od od toga već delimično sadržano u "Ahtisarijevom planu".

"Nije se ušlo u prave pregovore i nije sve zakovano. Ali, neću da lažem svoj narod. Kakvo god rešenje da bude - biće teško i nezadovoljavajuće. Trudićemo se da dobijemo što je moguće više za naš narod, a da izgubimo najmanje što moramo", rekao je Vučić za "Večernje novosti".

Vučić je rekao da se nada da Albanci neće pokušati silom da integrišu sever Kosova, te dodao da se "sve informacije o tom pitanju prate na dnevnom nivou".

On nije želeo da odgovori na pitanje šta će biti odgovor Srbije ako Brisel na kraju ispostavi i formalan uslov - EU ili Kosovo, navodeći da je to pojednostavljenje i hipotetičko pitanje i da je važno da se sprovedu potrebne unutrašnje reforme.

Vučić je ponovio da nije nemoguće da Srbija uslovno dobije datum za početak pregovora sa EU već u decembru.

POVEZANE VESTI

Petak 02.11.2012. 10:40
Лично мислим да решење није тешко и компликовано. Једино што је компликовано су односи који постоје у овако склепаној влади! Када би се окренули Руској Федерацији за кредит да би могли да покрпимо буџет следеће 2013 године не би било никаквих потреба за платформама и сл. Пре свега Срби са Косова то не желе,а њихова се ваљда највише узима у обзир! Због политике "добијање датума за преговоре уласка у ЕУ" ми долазимо у опасност да направимо још гору ситуацију!
Petak 02.11.2012. 09:42
Apise jel ti dobro jbt?smiri se covece!
Petak 02.11.2012. 11:42
Овај човек говори мало ал' умно, што ће рећи малоумно. Свака њихову малоумно одлуку мораће да потврди или не потврди народ на РЕФЕРЕНДУМУ!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online