Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 23.10.2012.
14:38
Blic A

Bivši gradonačelnik Niša: Nemam para da sahranim ženu

Bivši gradonačelnik Niša i nekadašnji direktor DIN-a Smiljko Kostić rekao je za "Blic" da će njegova supruga Lidija biti sahranjena danas na groblju u Žitorađi, a ne u Nišu, jer on nema novca za parcelu na niškom Novom groblju. Kostićeva supruga Lidija (63) tragično je stradala u nedelju uveče posle pada na stepeništu porodične kuće u Žitorađi.

Smiljko Kostić: Živim od ženine penzije
 

Kostić tvrdi da je njegova supruga bila pod velikim pritiskom zbog sudskih procesa koji su protiv njega vođeni od 1998.godine, ali da joj je posebno teško pala nedavna prvostepena presuda Osnovnog suda kojom je obavezan da obešteti DIN sa 300.000 dolara.

Nekada prvi čovek Niša kaže da je u međuvremenu potpuno osiromašio tako je primoran da, umesto u Nišu, suprugu sahraniti na seoskom groblju u Žitorađi.

"Komšinica je zvonila, a Lidija je pošla da joj otvori vrata. Izgubila je kontrolu i pala niz stepenice. Došao je lekar iz Žitorađe, nije davala znake života, pozvali su Hitnu pomoć, dovezli su je odmah na Neurohiruršku kliniku u Niš. Ali, sve je bilo bezuspešno, preminula je odmah nakon pada na stepeništu. Moja supruga je bila veliki čovek. Kada sam hapšen i proganjan, ona je sačuvala porodicu. Ali, i sama je bila pod velikim pritiskom zbog svega što mi se dešavalo poslednjih godina a dotukla je nepravda kada sam dobio nedavno presudu da moram da obeštetim DIN sa 300.000 dolara", kaže Kostić.

On napominje da je potpuno osiromašio i da je živeo bukvalno od ženine penzije.

"Nemam dinar više. Opljačkali su mi deonice, sudskim odlukama mi je blokirano dve trećine penzije po tužbama advokata. Živeo sam od ženine penzije. Najteže mi sada od svega pada što nemam para da kupim parcelu u na niškom Novom groblju već ću morati da je sahranim na groblju u Žitorađi", priča Kostić.

Smiljko Kostić je uhapšen 1998. godine, a posle 33 meseca provedena u zatvoru pušten je na slobodu. Oslobođen je opužbe da je zloupotrebio službeni položaj, ali je proglašen krivim za nesavesno poslovanje i osuđen na dve godine, prema njegovim rečima "da bi se pokrio pritvor". Na izborima 2004.godine, kao kandidat Nove Srbije izabran je za gradonačelnika Niša. Tu funkciju je obavljao do 2008.godine.

On je 20. jula prošle godine čudom preživeo udes na autoputu Niš-Leskovac kada su mu kod Batušinca pri brzini od 100 kilometara na čas skoro u istom trenutku pukle obe prednje gume na automobilu "audi A6". Posle sletanja sa puta auto se prevrnuo na bok i udario u ogradu, pukle su obe šoferšajbne, ali je Kostić prošao bez povrede.

Tada je izjavio da je razlog pucanja bila verovatno visoka temperatura i dotrajalost guma, ali je juče, govoreći o tom udesu, izrazio sumnju da je u pitanju bio pokušaj ubistva.

Utorak 23.10.2012. 17:03
Jadan on stvarno mi ga je žao baš u nedlju sam bio u žitorađe jad i beda kuća jedna kuća druga ko zamak a dvorište voćnak i vinograd samo 100 hektara pa dve kuće u nišu pa kuća u donji matejevac kod niša koja od koje veća i lepša ,bogami ovom čoveku centar za socijalni rad i treba da pruži pomoć jer imati ovoliko i biti siromah stvarno je teško,,
Utorak 23.10.2012. 16:44
E, sad. To se nikada ne priča, ako treba pozajmi se.
Utorak 23.10.2012. 19:04
Pare su mu u inostranstvu. A u Srbiji mora da glumi čoveka koji jew bankrotirao da nebi ga dalje teretili. Kada prođe malo vremena, naći će mladu sponzorušu i sredstva za održavanje...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online