Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 08.10.2012.
14:47
Beta A

"Unapređenje prava Albanaca u Srbiji doprinos miru"

Unapređenje prava Albanaca u Srbiji je doprinos ne samo normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, već i miru i stabilnosti u regionu, smatra zamenik premijera samoproklamovanog Kosova Hajredin Kuči.

Za poboljšanje i normalizaciju stanja etničkih Albanaca u Medveđi, Bujanovcu i Preševu

Kuči je prištinskom dnevniku "Koha ditore" rekao da postoji mogućnost da se pitanje "položaja i prava albanske manjine u Preševskoj dolini pokrene tokom razgovora Prištine i Begrada".  Prema njemu, ne može biti normalizacije odnosa između dve zemlje na uštrb Albanaca iz Preševske doline.

"Zvanična Priština je zainteresovana za poboljšanje i normalizaciju stanja etničkih Albanaca u Medveđi, Bujanovcu i Preševu, kao preduslovu za normalizaciju odnosa Kosova i Srbija. U budućem dijalogu bez sumnje i pitanje Albanaca iz doline će dobiti zasluženo mesto", kazao je Kuči.

Za otvaranje pitanja Preševske doline zalaže se i Pokret za ujedinjenje, koji u Skupštini Kosova ima dva poslanika. Lider stranke Avni Klinaku je zatražio da se istovremeno kada se razgovara o pravima Srba na Kosovu zatraži otvaranje rasprave o unapređenju položaja Albanaca u Preševskoj dolini i da se obezbedi recipriocitet u pravima srpske manjine na Kosovu i albanske manjine u Srbiji.

Mogućnost otvaranja pitanja Preševske doline u razgovorima između Prištine i Beograda juče je najavila i zamenica premijera Kosova i šefica kosovske delegacije u razgovorima o tehničkim pitanjima Prištine i Beograda Edita Tahiri.

Ona je agenciji Preševa jone kazala da će ako se otvori pitanje manjina otvoriti i pitanja Albanaca iz Preševske doline, jer "se ne može razgovarati o jednoj a ignorisati druga manjina".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.10.2012. 14:53
Најбоље да се пређу ове непотребне формалности и да им признамо још једну државу у ове три општине.
Ponedeljak 08.10.2012. 14:58
Albanci iz Albanije, albanci sa Kosova, albanci iz Makedonije, albanci iz Crna gore, albanci iz presevske doline, a gde su tu srbi, nema ih, nestali sa tih prostora. Pa o cemu da pregovaramo kad ste vec to uzeli. Nas to ne interesuje mi idemo u evropu.
Ponedeljak 08.10.2012. 15:06
Pazi molim te unapredjenje prava Albanaca..Unapredjenja prava je bilo otkad pa ste to zloupotrebili i napravili nazovi drzavu....secam se kako je pocelo osamdesetih...mi vas hlebom a vi nas pogacom...i sad opet unapredjenje pa da uskoro pocnete da trazite i pola Srbije...posto nije vredelo biti prema vama popustljiv krajnje vreme je da se okrene ploca...pokazati zube...ove okolo sto laprdaju o nekim dobrim medjukomsijskim odnosima treba ucutkati jasnim stavom..mi nismo nikakvi susedi...oni su na nasoj teritoriji i ima da igraju kako mi sviramo a tako bi morali da su na vasoj pa prema tome mislim da je dosta bilo jahanja...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online