Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 01.10.2012.
21:33
Beta A

Država vraća novac za naplaćene ukinute takse

Ministarstvo finansija i privrede Srbije najavilo je danas da će svim građanima kojima su naplaćene ukinute takse za registraciju vozila biti vraćen novac.

Ukidanjem taksi registracija jeftinija i do 4.000 dinara
 

Kako se navodi u saopštenju, instrukcija Ministarstva finansija i privrede o vraćanju novca naplaćenog za ukinute takse biće postavljena na sajt tog ministarstva www.mfp.gov.rs sutra.

Ministarstvo finansija i privrede se, u ime Vlade Srbije, izvinilo građanima ako su imali neprijatnosti prilikom registracije vozila, jer kasni primena odredbi zakona kojima su ukinute takse koje omogućavaju jeftiniju registraciju.

Kako se trajno ukida 138 različitih taksi i nameta predviđenih u više različitih zakona, na državnom i lokalnom nivou, do kašnjenja u primeni je došlo jer nisu sva ministarstva na vreme dostavila instrukcije šalterima.

Podseća se da je u subotu, 29. septembra, u Službenom glasniku objavljeno 27 zakona, od kojih su neki stupili na snagu 1. oktobra, a neki će stupiti osam dana po objavljivanju. Na snagu su danas, kako se navodi, stupili zakoni kojima su ukinute takse kojima će biti omogućena jeftinija registracija automobila, a prema ranijim računicama Ministarstva finansija, građani Srbije će imati niže troškove registracije automobila i do 4.000 dinara, zavisno od mesta u kojem registruju vozilo.

Precizira se da su ukinuti zahtev za izdavanje saobraćajne dozvole, potvrde o privremenoj registraciji ili registracione nalepnice i odjavu vozila (690 dinara), za izdavanje saobraćajne dozvole i registracione nalepnice (770 dinara), kao i komunalna taksa, o čijoj visini odluku donose lokalne samouprave, a koja je izmenama zakona ograničena na iznos do 2.000 dinara.

Zakonom o javnim putevima predviđeno je i ukidanje naknade za korišćenje puteva (690 dinara), a ta odredba će stupiti na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku. Ekološka nadoknada od 500 dinara je ranije ukinuta, na osnovu izmene Uredbe, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija Srbije.

Ponedeljak 01.10.2012. 22:18
Mnogo lepo ovo zvuci da bi bilo istinito! Prosto za ne verovati da drzava vrati narodu pare. Nesto se tu valja iza brega!!!
Utorak 02.10.2012. 12:12
Verovacu tek kada mi budu vratili novac.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online