Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 13.08.2012.
09:10 >> 09:46h
Kurir A

Dulićeva agencija uzela 356.000 evra?!

Republička agencija za stanovanje dobila je čak 30 miliona dinara iz budžeta za ovu godinu, plus 12 miliona za poslednjih pet meseci prošle godine, a da niko u Vladi ne zna čime se oni u stvari bave, piše Kurir. Agencija je osnovana jula 2011. godine, a bila je u nadležnosti bivšeg Ministarstva za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje Olivera Dulića.

Sporna nadležnost Republičke agencije za stanovanje: Oliver Dulić
 

Zvanično, posao im je obezbeđenje uslova i sredstava za održivi razvoj socijalnog stanovanja domaćinstvima koja iz socijalnih i ekonomskih razloga ne mogu da dođu do stana po tržišnim uslovima. Ali, iako je na to ukupno potrošeno 356.000 evra, nije moguće utvrditi koliko je samohranih majki, teških invalida ili dece čiji su roditelji poginuli zbrinuto.

Janjić: Agencija osnovana zbog kredita

Nebojša Janjić, pomoćnik bivšeg ministra Dulića, objašnjava da je Agencija osnovana po Zakonu o socijalnom stanovanju iz 2009.

"Osnovana je radi izgradnje 1.700 stanova u 12 gradova, koji se manjim delom finansiraju iz budžeta, delom to čine lokalne samouprave, a najviše od kredita banke Saveta Evrope. Jedan od uslova za kredit bilo je osnivanje tela kako bi kreditori pratili tok novca. Od 12 gradova, Agencija je do aprila zaključila ugovore sa sedam. Zbog izbora i konstituisanja Vlade nastao je zastoj. Očekuje se nastavak u septembru", kaže on.

"Na sva vaša pitanja može da odgovori direktora Maja Lakićević posle godišnjeg odmora, s kojeg se vraća 20. avgusta", rekli su u Agenciji novinarima Kurira.

Od Olivera Dulića juče nisu uspeli da dobiju komentar.

U novoj Vladi Agencija je odgovorna Ministarstvu građevinarstva i urbanizma Velimira Ilića, koji za Kurir najavljuje preispitivanje rada tog tela.


"Tek sam počeo da radim, ali koliko mi je poznato odranije, ta agencija treba da brine o socijalnom stanovanju. Ne znam šta su ti ljudi u Agenciji uradili", priča Ilić i nastavlja:

"Hvala vama što ste to istraživali. Kao ministar ću u ponedeljak da ih posetim. Tražiću im da mi naprave izveštaj o svom radu, projektima, gde je odlazio svaki dinar iz budžeta... Ako njihovo postojanje ima svrhe, nastaviće da rade. U suprotnom, biće ugašeni. Ova država ima silnih agencija koje ništa ne rade. Takva praksa biće prekinuta.

Prethodne nedelje, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je ograničenje plata u agencijama i fondovima.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.08.2012. 09:23
srbi iz srbije moraju dobiti svoju stranku za zastitu interesa srbije i srba iz srbije. pod crnogorcem tadicem nastase mnoge i agencije za trosenje para i nvo za ponizavanje srbije i srba iz srbije u sred srbije. setite se samo zena u crnom i tadiceve zemljakinje stase zajovic koja kad pravi perfomans o "zlim" srbima u knez mihajlovoj ulici,cela knez mihajlova se pokriva policijom pod punom ratnom opremom. naravno za takve srpske zrtve ne postoje. ali skupa je cena nezabelezenog deljenja drzavljanstva srbije,koje se mora ispraviti. oduzimanje stecenog drzavljanstva za nelojalne je legitimno!
Ponedeljak 13.08.2012. 10:44
HAPSITE IH BRE !!!!!!!!!!!!
Ponedeljak 13.08.2012. 10:02
У јееее! Питате Велимира за пљачку Оливерову! Па ви се баш зезате...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online