Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 28.07.2012.
03:35
Beta A

Vučić: Uskoro otkrivamo veliku aferu

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavili su da će se u kratkom roku videti prvi krupni rezultati nove vlade.

Dinkić i Vučić uvereni da će nova vlada imati mnogo bolje rezultate
 

"Do kraja avgusta biće rasvetljena neka velika afera u Srbiji", rekao je Vučić.

Objasnio je da se radi o slučaju pljačke velike banke koji "nije zatvoren", a njime su se bavili mediji. Vučić je rekao i da će biti istražene nezakonitosti u javnim preduzećima i da niko nema pravo da "otima novac građana".

"Nova vlada će od dosadašnje razlikovati po rezulatatima koji će se meriti time da li ljudi žive bolje", obećao je Vučić.

Plan Vlade je, kako je rekao, da do novca za budžet dođe uštedama, ali i novim propisima u javnim nabavkama i jačanjem namenske industrije da bi ugovorila poslove sa preduzećima u Aziji i Africi, u vrednosti od milijardu evra.

Dinkić je kazao da će već avgusta biti donet "program antikriznih mera", a septembra će biti ukinute mnoge takse koje opterećuju poslovanje. U sprovodenju poreske reforme Dinkiću će, kako je najavio, "desna ruka" biti Milica Bisić, profesorka javnih finansija i fiskalne politike privatnog fakulteta FEFA u Beogradu. Ona je ranije bila pomoćnik ministra finansija. Jedan od savetnika Dinkiću će biti privrednik Dragoljub Vukadinović, predsednik grupe "Metalac" iz Čačka.

Nova vlada će, po rečima Dinkića, obezbediti novac za subvencionisane kredite privredi za likvidnost, bespovratna sredstva za investicije zanatlija, a biće promenjen i način naplate PDV, u korist privrednika.

"Do kraja septembra će biti napravljen plan fiskalne konsolidacije", rekao je Dinkić i objasnio da će prvo biti ukinuti nepotrebni rashodi i agencije.


Vlada Srbije koja je juče izglasana i održala prvu sednicu, sve odluke će, kako je rekao Vučić, donositi konsensuzom i neće biti preglasavanja.

Vučić nije direktno odgovorio na pitanje o tome da li će guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić biti smenjen, ali je rekao da guverner ne radi dobro svoj posao i da bi ga bolje obavljala visoka funkcionerka Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković.

POVEZANE VESTI

Subota 28.07.2012. 04:20
A kada cete Gdine Vucicu da otkrijete odakle dzak sa glasackim listovima u kontejneru?
Subota 28.07.2012. 05:37
Aaaauuuuuuu... Vucicu Vucicu spijuncino jedna obicna i pokvarena!!!!! Jadne li SRBje sa takvim politicarima!!!! SRAMOTA...........
Subota 28.07.2012. 08:14
100% će Dinkića da pošalje u zatvor ,kao što je obećavao, on je ipak čovek od reči. Čim zapreti hapšenjem tajkuna mene uhvati strah da se Mišković ili Beko ne pojave u vladi,jer kod Vučića tako to ide,koga god pljuje i kome god preti zatvorom sa njim formira vladu. Žuti su žestoka bagra, ali ovi su još žešća.Uvek nam posle loših dođu gori.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online