Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 20.03.2012.
11:36
Kurir, Beta A

Jadranka Šešelj: Bolujem od raka, Voji otkazuje srce

Teško mi je otkako je Voja tamo u Hagu, ali prošla godina bila je strašna. Sve se poklopilo - meni su dijagnostikovali karcinom bubrega, a Voji su se javili problemi sa srcem. Ovako za Kurir Jadranka Šešelj, supruga lidera SRS, opisuje svoj život i muke kroz koje je prošla s decom Aleksandrom (19), Mihailom (15) i Vladimirom (13) otkako je Šešelj u Hagu.

Jadranki Šešelj je prošle godine dijagnostikovan karcinom bubrega

Prvi put Jadranka Šešelj priča o najvećoj borbi u proteklih devet godina - kako se u martu 2011. godine borila s karcinomom bubrega, dok se njen suprug hiljadama kilometara daleko borio sa srčanim smetnjama.

- Operisala sam karcinom prošlog marta, izvađen mi je levi bubreg. Bolest je bila u ranoj fazi, tako da nisam imala tegoba. Idem redovno na kontrole, ali svaki but postoji bojazan da se bolest ne vrati.

♦ Šta vam je tad bilo najstrašnije?
- Na dan operacije, u 6.30 ujutro, dok su me vozili u salu, dobila sam potrebu da se nekome javim, da nekome kažem gde idem. Voji nisam mogla, pa sam napravila grešku i poslala SMS najstarijem sinu Aleksandru, koji je još dete. Napisala sam da se bojim, na šta mi je on odgovorio: "Mama, glupo je da ti kažem da se ne plašiš. Biće sve u redu". Kad sam slaba i depresivna, sinovi, koji su se uvek ponašali kao veliki su mi podrška.

Kod Vojislava Šešelja bila pre mesec dana

♦ Kada ste poslednji put posetili supruga?
- Pre mesec dana, a pre toga u januaru, u vreme kad je izvedena prva hirurška intervencija. Početkom godine njegovo stanje bilo je zabrinjavajuće, uzdala sam se u taj aparat koji mu je ugrađen. Međutim, Voja je se osećao umorno, malaksalo, tako da me je sve to zabrinulo. Usledila je i ta završna reč. Voja ne može da bude loš u sudnici, ali zbog stanja i umora bojala sam se kako će sve to da izgleda. Imala sam tremu.

♦ Da li strahujete za njegov život?

- Postoji ogroman strah i kod mene i kod dece. Najgora je neizvesnost kad me zovu iz Tribunala da me kroz jednu, šturu rečenicu obaveste da je prebačen u bolnicu. Pri tome, nikada mi ne kažu u koju bolnicu ga voze i zbog čega. Slučajno znam kako

Deca ne pitaju kad će Voja izaći

♦ Pitaju li vas sinovi kad će otac izaći?
- Ne. Oni su svesni da mene to ne mogu da pitaju, kao ni oca. Vojislav im je objasnio pred polazak u Hag da ide na tri, četiri meseca, da nešto tamo objasni, pa se vraća. Najmlađi, Vladimir u DOS je tražio krivca što je tata u zatvoru. Kad nas je čuvar u Hagu sprovodio, on me je pitao: "Je l’ i on dosovac?"

izgleda devojka koja me obaveštava - jako je mila, ali kad me pozove, ja se potpuno zaledim. Kad kaže "dobar dan", mislim da će mi reći ono najgore.

♦ Koliko često deca posećuju Vojislava?
- Dva puta godišnje svako od njih ide kod tate. Kada je Voja otišao, Vladimir je imao četiri godine, a sad ima trinaest. Tada je bio dečačić, a sada ima metar i devedeset centimetara. Oni se brzo menjaju i Vojislav se uvek iznenadi kad ih vidi. Saznanje da on takoreći ne poznaje decu je strašno.

♦ Kako vaši sinovi prolaze kroz ovo?
- Kad je Voja bio na drugoj operaciji, Vladimir, najmlađi sin, koji je tad bio u školi, zvao je sa svakog odmora da pita da li ima nešto novo. Svaki put me pitaju da li je situacija opasna. Hiljadu pitanja na koje nemam odgovor.

Šešelj se oseća loše - juče u kolicima doveden u sudnicu

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj se oseća veoma loše - ima izražene tahikardije, bradikardije i aritmiju. Tokom jučerašnjeg dana nije bio u stanju da stoji na nogama, pa je u kolicima doveden u sudnicu.

Srpska radikalna stranka tvrdi da Haški tribunal nastoji da po svaku cenu izazove Šešeljevu smrt. To potvrđuje i činjenica da je Tribunal namerno zakazao statusnu konferenciju za ponedeljak kako bi ga doveo do potpune iscrpljenosti pred današnje i sutrašnje izvođenje završne reči.

Srpska radikalna stranka apeluje na sve nadležne institucije da spreče ubistvo Vojislava Šešelja u Haškom tribunalu.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.03.2012. 11:54
Ljudi moji ovo je STRASNO! Prilicno sam se uznemirila citajuci ove redove. Ne moze ovako nesto svakog normalnog coveka da ostavi ravnodusnog. Bez obzira bio to javna politicka licnost ili obican gradjanin, ovo je bas TUZNO! Kakva je ovo sudbina? Zelim im da istraju, da budu HRABRI i da veruju da ce izaci kao pobednici u svakom pogledu!
Utorak 20.03.2012. 12:58
Da čovjek ne povjeruje šta se dešava na očigled cijelog svijeta...u XXI.vijeku!!!!
Utorak 20.03.2012. 14:14
Jako me pogodilo i ovo za G-dju Seselj...Molim se Bogu da porodica bude konacno zajedno..zdrava i vesela..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online