Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 11.01.2012.
08:09
A

"Avali" preti oduzimanje dozvole za emitovanje?

Jedina mera koju RRA može da preduzme, u vezi sa situacijom na TV Avala, gde zaposleni štrajkuju više od 20 dana, je oduzimanje dozvole za emitovanje.

Traži se najbolje rešenje za zaposlene na TV Avala
 

Međutim, prema rečima člana Saveta Republičke radiodifuzne agencije Gorana Pekovića, agencija ne želi da se to desi i tražiće se druga rešenja za televiziju koja ima dozvolu za emitovanje na teritoriji cele zemlje, a čiji je račun trenutno u blokadi.
 

"U novinama je objavljena vest da Bojana Lekić više nije glavni i odgovorni urednik TV Avala. RRA nije dobila nikakav zahtev ni dopis od uprave televizije da je došlo do ove promene, te se tako postavlja pitanje da li ovaj medij trenutno ima glavnog i odgovornog urednika, što je veliki problem, jer po Zakonu o javnom informisanju svako javno glasilo u Srbiji mora da ga ima, pa ako to nije tako, stiču se uslovi za trenutni prestanak rada TV Avala. Zabrinjava nas i podatak da od oktobra prošle godine, po rečima predstavnika štrajkačkog odbora, nisu uplaćeni doprinosi za socijalno i penziono osiguranje što takođe povlači dodatne odgovornosti vlasnika medija. Jedan od uslova za dobijanje dozvole za emitovanje bio je da se ovaj vredni nacionalni resurs ponudi onim emiterima koji su u stanju da izmiruju svoje finansijske obaveze. Ako menadžment TV Avala to više nije u stanju, mi nemamo druge zakonske mogućnosti osim da oduzmemo dozvolu za emitovanje TV Avala, što se, nadam se, neće desiti", kaže Peković.

Mogući način za izlazak iz teške situacije su i sastanci predstavnika RRA i Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel) sa predstavnicima zaposlenih i vlasnicima medija, posredujući, na taj način, između njih.

Posle sastanka sa vlasnicima, RRA će pokušati da organizuje i zajednički sastanak predstavnika štrajkačkog odbora i vlasnika, a kako ističe Peković, to će biti dobar pokazatelj da je dogovor na putu.

Nikola Vukomanović, koji je kao jedan od predstavnika zaposlenih učestvovao na ovom sastanku, rekao je da su zaposleni upoznali predstavnike nadležnih republičkih agencija sa razlozima štrajka i trenutnom stanju u TV Avala.

"Članovi Saveta RRA i direktor Ratela rekli su da će preduzeti sve što je u njihovim zakonskim ovlašćenjima da se situacija reši jer je korišćenje radio-frekvencije ograničen nacionalni resurs, kao i da će insistirati da se u najkraćem roku imenuje generalni menadžer, odnosno glavni i odgovorni urednik televizije", naveo je Vukomanović.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.01.2012. 08:29
sto ne daju tu stanicu narodu...da ljudi pricaju sta im se desava,kako zive,koji su problemi..da dolaze strucnjaci...ali nestranacki ugledni i posteni- koji ce ukazivati na srz problema...itd
Sreda 11.01.2012. 10:13
хахаа које разводњавање ситуације , који бре РРА ,овде је посао за инспекцију рада, и сами запошљени шта чекају нек звизну тужбе пак кад буде биће.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online