Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 06.01.2012.
15:27
Beta, Vestionline A

Sukobi na TV Avala

Zaposleni na TV Avala danas u podne su prekinili program obaveštenjem da su zaposleni i dalje u štrajku zbog neisplaćenih zarada, čime je radikalizovan protest započet 22. decembra prošle godine. Samo pola sata posle prvog emitovanja telopa sa informacijom o štrajku, direktor produkcije Mane Šijan, sišao je u režiju i zaključao se tamo.

Stalno zaposlenim radnicima nisu isplaćene četiri i po zarade, a honorarcima pet plata.

Štrajk je počeo 22. decembra zbog neisplaćenih zarada i honorara
 


Predstavnik zaposlenih Nikola Vukomanović izjavio je agenciji Beta da će od danas biti smanjen i broj emitovanih sadržaja i najavio da će od 10. januara štrajk biti još vidljiviji na programu TV Avala.

On je objasnio da su zaposleni odlučili da radikalizuju protest imajući u vidu da vlasnici i dalje ne pokazuju želju da reše bilo koji problem koji je doveo do obustave rada.  Vukmanović je kazao i da ne postoji informacija da li su vlasnici od Nove godine stupili u kontakt sa generalnom menadžerkom (Bojanom Lekić)

Direktor produkcije se zaključao?

Direktor produkcije Mane Šijan, samo pola sata posle prvog emitovanja telopa sa informacijom o štrajku, ušao je u režiju i sprečio dalje emitovanje insertera, na kojem je pisao redni dan štrajka i telopa sa informacijom o štrajku. Pored toga, napominje se u saopštenju, Šijan je izjavio i da je pozvao policiju i odbio da napusti prostoriju za realizaciju programa. Nešto posle 14 časova u programu TV Avala ipak se pojavio inserter sa tekstom "Štrajk 16.dan" i telop na kojem je pisalo "Štrajk zbog neisplaćenih zarada".

kojoj je ugovor istekao 31. decembra. 

"U ovom trenutku ne postoji ni osoba sa kojom zaposleni mogu da komuniciraju, i

dalje nisu uplaćeni doprinosi, pa zaposleni nemaju zdravstvene knjižice, a povećan je dug po osnovu zarada i honorara", rekao je Vukomanović.


Niko od nadležnih inistitucija i ministarstva nije odgovorio na apele zaposlenih na TV Avala, kazao je Vukomanović i dodao da će zaposleni od 10. januara predstavnicima međunarodnih institucija i organizacija u Srbiji izložiti problem.


"Radikalizacija štrajka nije bila želja zaposlenih, već samo i jedino posledica ingorisanja naših problema od strane vlasnika", kazao je Vukomanović.


Televizija Avala jedna je od pet komercijalnih TV-stanica koje u Srbiji imaju dozvolu za emitovanje na celoj teritoriji zemlje.

Petak 06.01.2012. 15:47
Uvideli su masoni da TV Avala ne kreira dovoljno javno mnjenje i sad hoce da je zatvore.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online