Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 29.12.2011.
08:52
Press A

Stefanović: Nikolić odbio moj poziv za razgovore o Kosovu

Šef pregovaračkog tima Beograda za dijalog s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je za beogradski “Pres“ da je lider SNS-a Tomislav Nikolić odbio njegov poziv za dogovor o rešavanju problema na Kosovu i Metohiji.

Nikoliću, dođi da razgovaramo: Borislav Stefanović
 

- Zvanično sam pozvao Nikolića da se vidimo i razgovaramo o svim pitanjima i problemima Srba na Kosovu. Nikolić to nije prihvatio, s obrazloženjem da sam ja činovnik - rekao je Stefanović, ali i dodao da poštuje takav stav lidera naprednjaka.


- Kao pregovarač Beograda hteo sam da čujem kakve predloge za Kosovo nude naprednjaci, pošto još nismo čuli šta konkretno predlažu. Zato ostajem spreman na taj razgovor sa Nikolićem u svakom trenutku - poručio je šef našeg pregovaračkog tima.


Komentarišući stav lidera SNS-a da bez dogovora te partije i DS-a o pitanju Kosova “ne računa da se Srbija nešto dogovorila“, Stefanović je ocenio da je to partijsko pitanje, a da je njegova namera bila da kao šef pregovaračkog tima razgovara sa Nikolićem.


Osvrnuvši se na kritike i optužbe opozicije na sednici skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, Stefanović je naveo da to nisu napadi na njega, nego na državnu politiku.


- Opozicija me napada bez argumenata, ali sa emocijama, čak i uvredama - ocenio je glavni pregovarač.


On je poručio da ga ta vređanja neće obeshrabriti i da će nastaviti da Skupštini i njenim telima podnosi izveštaj o njegovom radu i pregovorima sa Prištinom.


- Opoziciji sam poručio da sam tvrd na njihove napade, a jedino mekano što imam jeste obraz. Uostalom, na opoziciji je da kritikuje, ali bilo bi poželjno da ponekad iznese neki predlog za rešenje problema na Kosovu - naveo je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.12.2011. 09:59
I jedan i drugi niste dosledni politike a najmanje da pricate o Kosovu. Pitanje Kosova ako niste znali je narodno - Ustavno pitanje a ne pitanje vasih zelja i partijskih interesa. Kosovo je sastavni deo Srbije i svako ko drugacije tumaci je izdajnik. To sto je Kosovo sada pod okupacijom ne znaci da ono nije srpsko. Za svaki pedalj Srbije se treba boriti a ne pregovarati sa okupatorima. Ali vi nemate vremena, porodicni interesi vam rastu, prihodi sve manji a troskovi sve veci pa bi da brze bolje kroz Evro interese da rasprodate Srbiju. Jer ovde se vise ne radi o Kosovu, neznamo koji su vam apetiti dalje i nasta ste sve spremni. Zato ne pozivaj na duele kad ste obojica sluge zavere.
Četvrtak 29.12.2011. 11:19
Čovek treba da bude veliki debil da bi mogao da poveruje u to da je budućnost Srbije Tomislav Nikolić i da bi sa njim na vlasti nešto bilo bolje... "Sjaši Kurto da uzjaše Murta!" Plače mi se kad vidim ko su u Srbiji "lideri". Nikoliću ne bih dao tri ovce da čuva, a kamoli Srbiju.
Četvrtak 29.12.2011. 11:21
Sramne neistine jednog ministra.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online